Ne cerem scuze că vă deranjăm, dragi politicieni de la București!

25 ian. 2023
682 Afișari
Ne cerem scuze că vă deranjăm, dragi politicieni de la București!
Oana Titică: Ne cerem scuze că vă deranjăm, dragi politicieni de la București!

Bună dimineața, dragi cititori și bună dimineața nouă în general, acelora care am mai rămas în țara și orașul ăsta, deși în majoritatea timpului nu ne e foarte clar de ce.

De fiecare dată cand mă așez la computer să plătesc taxele lunare pe SRL, oftez adânc, mă afund în scaun, cu un pahar de gin în mână și mă întreb ‘oare ce se va întâmpla luna asta cu acești bani pe care eu îi plasez în buzunarele primitoare ale găurii negre care se numește BUGETUL DE STAT?. Oare unde se vor duce ei de această dată? În borduri? În cinele de protocol ale Președintelui? În sarmale pentru demnitari?’

De vreun an, ca la comandă, de fiecare dată când completez cuvintele BUGETUL DE STAT în câmpul ‘destinatar’ din ordinul bancar de plată, mintea mea proiectează lângă ecranul computerului fața zâmbitoare a Prim Ministrului Nicolae Ciucă, care se mângaie pe falci. În halucinația mea, N.C. apare precum Prințesa Leia, o hologramă cu o față mulțumită, care așteaptă să îi fie virați banii munciți de mine, pentru bunăstarea dumnealui.

Nu stiu de ce inconștientul meu l-a ales fix pe domnul Ciucă, fiindca sunt mulți alți politicieni cu fălcuțe care din care putea face selecția (Robert Negoiță, de pildă), dar cred că e datorită faptului că fălcuțele Prim Ministrului sunt deosebit de strălucitoare. 

Așa că, în timp ce mă uit la banii mei cum călătoresc prin fibră optică în scurtul lor drum către trezoreriile statului, îmi imaginez că, la capătul de recepție, acei bani se materializează într-o cremă La Mer pentru față – La Mer Moisturising cream de 60ml mai exact – în valoare de 1650 lei, cu care primul ministru al țării se unge bucuros pe fălci în secunda următoare.

Eu asta cred că se întamplă cu banii mei.

Își cumpără domnul Ciucă creme. Altfel nu îmi explic unde se duc lunar, căci de banii noștri nu se întâmplă nimic PENTRU NOI.

Singurul lucru pe care l-au făcut politicienii în ultima vreme a fost să se gândească cum să ia mai mulți bani din taxe. Bun, nici o problemă, vi-i dăm cu drag. După care, fiindcă au spart toți banii de taxe pe loțiuni hidratante (serios, știu că insist, dar ați văzut ce fine par fălcile Prim-Ministrului?) și nu le-a mai rămas nimic în conturi, ne lasă pe noi cand ieșim din case să fim omorâți de câini, de exemplu.

Apoi, după ce aud că s-a întâmplat această tragedie, le scapă capacul de La Mer pe jos (nu că sunt șocați sufletește, ci își dau seama ce clusterfuck PR-istic va urma), zic ‘ah, dar nu era treaba noastră’.

Ba da, era fix treaba lor.

Problema cu câinii fără stăpân, care a fost disecată pe social media, în știri și în presă în ultima vreme pe toate părțile se rezumă de fapt la același lucru la care se rezumă toate problemele cetățenilor acestei țări în formă de pește: noi plătim niște oameni să aibă grijă de noi iar ei, în loc să își petreacă fiecare secundă de la locul de munca gândindu-se cum să ne fie nouă bine, se dau cu crème în timp ce se gândesc că îi deranjăm. Pe banii noștri.

Pentru statul român, suntem un mare deranj, de fapt, probabil îi deranjăm și când murim prin oraș. Culmea e că nici nu cerem mare lucru: vrem să nu decedăm cand ieșim la plimbare, să fie curat cât de cât pe trotuar, să nu mai zbiere asistentele la noi când mergem la camera de gardă, că le deranjăm și pe ele, să nu ne mai rupem roțile în gropile de pe șosea, dacă se poate.

Și mai vrem, după ce ați terminat de făcut combinațiile pe banii noștri, de furat, whatever ce faceți voi acolo, nu-i problemă, să iasă unul, oricine, să zică ‘îmi asum e vina mea, ne cerem scuze pe bune, uitați ce o să facem de acum înainte’.

Însă nimeni nu va face asta fiindcă, din păcate, pentru politicieni, fălcuțele sunt singurul lucru mare* pe care îl dețin.

* Demnitatea și empatia ar fi fost celelalte lucruri, la ce vă gândeați?

Nota B365.ro – Alte lucruri notabile sunt cele de mai jos:

Cookies