„Ne cad copacii în cap!”. Radu Mihaiu i-a trimis lui Nicușor Dan 1328 de cereri de toaletare a copacilor din S2, dar a primit aviz doar pentru câteva cazuri

20 sept. 2022
272 Afișari
„Ne cad copacii în cap!”. Radu Mihaiu i-a trimis lui Nicușor Dan 1328 de cereri de toaletare a copacilor din S2, dar a primit aviz doar pentru câteva cazuri
„Ne cad copacii în cap!”. Radu Mihaiu i-a trimis lui Nicușor Dan 1328 de cereri de toaletare a copacilor din S2, dar a primit aviz doar pentru câteva cazuri. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Radu Mihaiu trage un semnal de alarmă și spune că a obosit să ascundă problema sub preș. Primarul Sectorului 2 susține că i-a trimis Primarului General Nicușor Dan 1328 cereri de tăiere sau toaletare a copacilor, dar puține cazuri au fost soluționate.

Radu Mihaiu: „Ne cad copacii în cap!”

Duminică au existat intensificări ale vântului în București, iar 19 copaci s-au prăbușit. Până în prezent, anul acesta, în Sectorul 2 s-au înregistrat 72 de astfel de incidente.

Radu Mihaiu spune că, situația nu mai este o surpriză pentru nimeni. Pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu au fost făcute toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați).

„E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări”, transmite Primarul Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Edilul spune că a obosit să tot ascunda problema sub preș și mai spune că a trimis către Primăria Capitalei 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare și nu a primit decât punctual pentru câteva cazuri.

Edilul I-a cerut lui Nicușor Dan să găsească o soluție

Radu Mihaiu înțelege că în trecut au fost făcute toaletări agresive și defrișări fără sens, dar unele toaletări și defrișări sunt necesare.

„Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces. Ne cad copacii în cap! Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București”, spune edilul.

Primarul Sectorului 2 spune că i-a cerut în nenumărate rânduri lui Nicușor Dan să proceseze cererile de tăiere sau toaletare și să găsească o soluție:

„Deocamdată primim doar promisiuni”, susține edilul.

Radu Mihaiu spune că situația este una urgentă, pentru că pe măsură ce intrăm în sezonul rece, crește considerabil riscul unor prăbușiri de copaci.

De asemenea, și Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4, i-a explicat unui internaut prin intermediul unui comentariu pe Facebook că „Nimeni nu poate sa intervina la toaletarea copaciilor fara un aviz din partea Directiei de Mediu din cadrul Primariei Capitalei”.

Cookies