ȘTIRI

NATO va construi şase noi centre de comandă în România, Polonia, Bulgaria şi ţările baltice

Ministrii Apararii din cele 28 de state membre NATO vor discuta detaliile exacte la reuniunea programata pe 5 februarie, informeaza Hotnews.ro.

Stoltenberg a precizat ca tarile care vor furniza trupele pentru noile centre vor fi cunoscute saptamana viitoare. In noile centre vor fi planificate si organizate exercitii militare si va fi intarit controlul actiunilor NATO.

Fortele NATO au efectuat in jur de 200 de exercitii militare in 2014 iar Stoltenberg a promis ca acestea vor continua pentru a contracara prezenta crecuta de avioane de razboi rusesti in Europa. NATO a interceptat peste 400 de avioane rusesti anul trecut.

Tarile membre NATO au adoptat pe 5 septembrie 2014 un plan care prevede consolidarea apararii colective si crearea unei forte de reactie rapida. In contextul crizei ucrainene, NATO a adoptat o serie de masuri pentru garantarea securitatii aliatilor est-europeni. Alianta a intensificat patrulele aeriene deasupra tarilor baltice, consolidand prezenta in Marea Baltica si in Marea Mediterana.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button