ARHIVA B365

NATO mobilizează peste 2500 de militari în Marea Neagră, printre care și români

Distrugătorul USS Donald Cook și un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile să transporte arme nucleare, vor participa la exercițiile NATO — Sea Breeze 2015—care încep luni în Marea Neagră.

Exercițiile Sea Breeze 2015 se vor finaliza în 12 septembrie și se vor întinde pe o zonă de 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei, potrivit AGERPRES.

Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizați pentru aceste exerciții — 1.000 americani, 500 de soldați din alte țări ale Alianței și ale partenerilor săi (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de militari ucraineni. Astfel, peste 150 de echipamente vor fi angrenate în aceste aplicații — nave, submarine, elicoptere, avioane și vehicule.

‘Sunt încrezător că acest exercițiu va duce, de asemenea, la schimburi personale valoroase între marinarii noștri, soldați, aviatori și pușcați marini, ceea ce va duce la legături mai puternice și la unitate în această regiune’, a declarat comandantul Flotei a 6-a a SUA, viceamiralul James Foggo, pentru publicația Naval-technology.com.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button