ARHIVA B365

NATO confirmă incursiunea Rusiei în Ucraina: Flux continuu de arme și luptători, vineri

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat vineri ca alianta militara a observat o „incursiune rusa” in Ucraina, pe timpul noptii de joi spre vineri, confirmand astfel ca Moscova continua sa aprovizioneze separatistii cu „un flux continuu de arme si luptatori”, potrivit ziare.com.

Potrivit secretarului general al NATO, se confirma astfel „faptul ca vedem un flux continuu de arme si luptatori dinspre Rusia in estul Ucrainei si este o demonstratie clara a implicarii continue a Rusiei in destabilizarea estului Ucrainei”.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina a transmis pe Twitter ca o coloana de echipamente militare a trecut granita prin punctul de frontiera Izvarine, dinspre localitatea rusa Donetk.

Moscova a negat insa orice miscari, permitand granicerilor ucraineni sa intre in Rusia si sa inspecteze convoiul de camioane cu ajutoare umanitare care a ajuns in apropierea localitatii ucrainene de granita Izvarine, aflata la circa 150 de kilometri distanta de Donetk.

Prin postul de trecere a frontierei Doneţk trebuie să treacă un convoi umanitar rusesc controversat, destinat populaţiei din estul Ucrainei afectată de conflict, informează Mediafax.

In acest timp, un jurnalist corespondent de la Moscova a publicat o poza cu unul dintre camioanele din convoiul umanitar, afirmand ca multe dintre acestea sunt aproape goale. „Multe dintre camioanele din convoi aratate jurnalistilor erau aproape goale”, a scris pe Twitter Tom Barton.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button