ARHIVA B365

EURO 2020 la București. Naţionala României ar putea juca două meciuri la Bucureşti la Euro 2020

UEFA va anunţa, vineri, începând cu ora 14.00, cele 13 gazde ale turneului final, informează Mediafax.

Un eventual succes al candidaturii României ar garanta disputarea a patru jocuri de la turneul final pe Arena Naţională: trei din faza grupelor plus un meci din optimi. Totodată, dacă echipa naţională va reuşi calificarea la CE, două dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucureşti, scrie Mediafax.

Niciuna din cele 13 ţări alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020. Toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii.

Alte patru selecţionate vor obţine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în toamna anului 2018.

În Liga Naţiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi împărţite în patru divizii de câte 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La rândul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi împărţite în alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca între ele, tur-retur, în perioada septembrie-decembrie 2018.

Câştigătoarele grupelor fie se vor califica la turneul „Final 4” (în cazul primei divizii), fie vor obţine promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda în eşalonul inferior.

Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma să aibă câte o reprezentantă la turneul final alături de celelalte 20 de selecţionate calificate direct.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button