Naționala de rugby a Argentinei s-a vaccinat la București

24 iun. 2021
92 afișări
Naționala de rugby a Argentinei s-a vaccinat la București

Jucătorii naționalei de rugby a Argentinei au ales să se vaccineze în București, înaintea meciului demonstrativ pe care îl vor disputa împotriva naționalei României, pe 3 iulie, prilej cu care se va inaugura noua „casă” a Stejarilor - arena Arcul de Triumf.

Cu mai bine de o săptămână înainte de meciul de gală pe care îl vor disputa naționalele de rugby ale Argentinei și României pe noul stadion Arcul de Triumf, jucătorii argentinieni, supranumiți „pumele”, au ales să se vaccineze la București. Alături de aceștia s-au vaccinat și trei dintre componenții echipei României. Este vorba despre Cristi Chirică, Cristi Boboc și Dan Groza, potrivit Hotnews.

„Pumele” s-au vaccinat la hotelul unde sunt cazați

Dozele de vaccin anti-COVID 19 au fost administrate în hotelul unde se află jucătorii argentinieni, acolo deplasându-se o echipă medicală mobilă. Acțiunea de vaccinare a fost posibilă datorită sprijinului Ministerului Sănătății, în special a secretarului de stat din cadrul MS, Andrei Baciu, deoarece instituția a realizat donarea dozelor de vaccin către staff-ul naționalei Argentinei prin intermediului unei Hotărâri Guvernamentale.

În primul rând m-am vaccinat pentru că urmează aceste două meciuri pe care le avem în campania de vară şi pentru că la echipa de club din Franţa ni s-a recomandat vaccinarea, iar în luna august vom începe deja să jucăm. Este un gest firesc până la urmă, este, aş putea spune, o măsură în plus de siguranţă atât pentru mine, cât şi pentru cei dragi.

Suntem sportivi, intrăm în contact cu foarte multă lume, călătorim, avem meciuri în diferite locaţii şi deşi respectăm un protocol sanitar destul de rigid, cel puţin în Franţa, am considerat că vreau să fac acest lucru. Este o formă de responsabilitate în primul rând faţă de mine şi apoi faţă de familie, faţă de colegi”, a declarat Stejarul Cristi Chirică, unul dintre cei trei jucători din naționala României care s-au vaccinat astăzi.

 

Cookies