Dăm 1,5 milioane de euro Argentinei, ca să se joace cu noi pe stadionul Lia Manoliu

de:
18 ian. 2011
0 Afișari
Dăm 1,5 milioane de euro Argentinei, ca să se joace cu noi pe stadionul Lia Manoliu

Inaugurarea Stadionului Naţional Lia Manoliu va avea loc pe 10 august, când naţionala României va juca împotriva Argentinei. Pentru a veni la Bucureşti, echipa sud-americană va încasa 1,5 milioane de euro, a declarat, marţi, Ionuţ Lupescu, directorul general al Federaţiei Române de Fotbal. O parte din bani a fost deja achitată sud-americanilor. FRF va suporta 80% din costul total al evenimentului.

„Am semnat deja contractul pentru meciul de pe 10  august cu Argentina. Această echipă este cea mai în vogă la momentul actual, datorită jucătorilor de prestigiu pe care îi are. Sper ca toţi să fie apţi să joace în România la vară”, a declarat Ionuţ Lupescu.

Tot pe viitorul stadion Naţional se vor juca şi meciurile din preliminariile Campionatului European cu Franţa, din 6 septembrie, şi cu Belarus, din 7 octombrie.

Detalii au fost oferite şi despre finala Euro League din 2012. „Pentru români vor fi puse în vânzare 10.000 de bilete pentru acest meci, în decembrie 2011, de sărbatori,  restul urmând să revină celor două echipe care vor juca finala. De partea de ticketing se va ocupa UTI Systems cu training de la UEFA”, a mai precizat Lupescu.

Lupescu a vizitat stadionul alături de primarul general Sorin Oprescu, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor de reconstrucţie.

Arena Naţională urmează să aibă o capacitate de 55.000 de locuri pentru spectatori, din care 20.000 de locuri vor fi la tribuna I, căi de acces auto şi pietonale, restaurante şi săli de conferinţe.

Accesul suporterilor la meciurile de fotbal care se va face simultan prin 94 de căi de acces, astfel încât spectatorii se vor putea prezenta cu cel mult 20 de minute înainte de începerea partidelor şi nu cu cel puţin cu două ore, cum se face în prezent pe toate stadioanele existente.

Pe 12 ianuarie, acoperişul retractabil al stadionului fusese instalat în proporţie de 30%.

VEZI AICI CUM VA ARĂTA STADIONUL

Cookies