ARHIVA B365

National Geographic: „Știri despre vagabonzi executați cu bestialitate pe străzile orașului”

Apelul se numește IGIENĂ PUBLICĂ, NU BARBARIE.

În mesaj nu se precizează, însă, despre ce știri referitoare la vagabonzi executați se vorbește. In orașul Bragadiru, din Ilfov, s-au înregistrat câini otrăviți, zilele acestea.

Iată mai jos apelul: 

„Apel către bucureşteni din partea revistei National Geographic România, la aflarea ştirilor că vagabonzii au început să fie executaţi cu bestialitate pe străzile oraşului.

Dispariţia câinilor vagabonzi din Bucureşti este o necesitate de sănătate publică. Ea trebuie executată cu claritate chirurgicală şi cu evitarea suferinţelor inutile.

Revista National Geographic România face însă apel la locuitorii Bucureştiului să evite lansarea unor vendete barbare la adresa maidanezilor.

Din păcate, România are tradiţie în acte de cruzime împotriva animalelor – de la mâncatul lebedelor, la pelicani cu ciocul tăiat, cai bătuţi şi pisici spânzurate. Astfel de gesturi ne dau înapoi ca societate şi ne creează un renume prost.

Moartea teribilă a micului Ionuţ nu cere răzbunare, ci reflecţie pentru a găsi cea mai bună metodă ca nici un copil să nu mai ajungă vreodată într-un astfel de pericol – şi apoi acţiune.

E nevoie de voinţă politică, bună gestiune şi disciplină, precum şi de participarea solidară a publicului.

Lucrul de care nu e nevoie, e ca persoane cu porniri sadice să considere că au undă verde pentru a comite acte încă ilegale – lichidarea cu bestialitate a unor animale care, deşi potenţial pericol, nu sunt vinovate de nimic.

Nu omorâţi voi câinii vagabonzi. În schimb, cereţi prin toate mijloacele (scrisori, petiţii, demonstraţii) autorităţii publice să rezolve această problemă în chip uman, medical, responsabil.

– Redacţia

Astăzi, vineri 6 septembrie, între 19.30 şi 21.30, National Geographic va fi prezent la Mitingul Pro Civilizaţie Secolul 21, unde se vor aprinde lumânări în amintirea micului Ionuţ Anghel, ucis de câini, şi sperăm, se va cere o soluţie fermă dar civilizată pentru această problemă.”


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button