Naţional Arena, 95% gata: scaunele şi cubul video – montate, pereţii vopsiţi magenta FOTO

de:
21 iun. 2011
0 Afișari
Naţional Arena, 95% gata: scaunele şi cubul video - montate, pereţii vopsiţi magenta FOTO

95% dintre scaunele dedicate spectatorilor au fost deja montate, ca şi acoperişul mobil şi cubul video pe care vor fi difuzate fazele meciurilor sau ale concertelor ce vor avea loc pe stadion. Din acoperişul fix mai trebuie montate doar 13 membrane, montarea uneia dintre acestea durând două zile.

Stadionul se va finaliza la mijlocul lunii iulie. Suntem pregătiţi pentru evenimentul de deschidere”, a declarat Bogdan Hreapcă, director general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Chiar şi finisajele sunt gata în proporţie de 90%, acum lucrându-se la amenajările exterioare. „E mai frumos decât la Dublin. Sunt foarte mândru de acestă lucrare. Au început deja să lucreze la primul strat al gazonului, după care vine sistemul de drenaj, sistemul de încălzire, după care ne ocupăm de întreţinere”, a declarat primarul general, Sorin Oprescu, aflat în vizită la stadion.

Parcarea de 1300 de locuri ce va fi construită special pentru stadion va putea fi folosită, atunci când nu vor avea loc meciuri sau concerte, gratuit, de locuitorii din zonă, a precizat Bogdan Hreapcă. Lucrările la parcare ar trebui finalizate în luna decembrie a acestui an.

Scaunele stadionului au fost deja inscripţionate cu textul „Arena Naţională”. Primarul general spune însă că nu se ştie care va fi denumirea finală a noului stadion, fiind posibil ca lucrarea să poarte numele unei firme. „Mai vedem cum se va numi în funcţie de contribuţia la publicitate, la sponsorizări”, a spus Sorin Oprescu.

Noul stadion va avea 55.000 locuri şi două parcări una cu 1.300 locuri, cu terenuri de sport pe acoperiş şi o alta cu 800 de locuri. Costurile totale ale lucrării se ridică la 181 milioane euro.

Cookies