BAZAR

Naşul TV, amendat de CNA

Potrivit CNA, în emisiunea „Istoria Medicinei” din 21 februarie, subiectul discuţiei a fost legat de plantele care stimulează producţia de interferon din organism. În acest context, nutriţionistul Călin Gârlea a enumerat o serie de plante şi afecţiuni pe care acestea le-ar vindeca: astragalus, care ar creşte secreţia de interferon, harpagifitul, pentru vindecarea durerilor, şi amestecurile de plante contra afecţiunilor hepatice şi cancerului pulmonar. De asemenea, în emisiune s-a spus că tratamentele naturiste nu au efecte secundare aşa cum au medicamentele de sinteză, scrie gandul.info.

Amenda de 20.000 de lei a fost aplicată Naşul TV la propunerea membrului CNA Christian Mititelu, cu opt voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi două „împotrivă” (Florin Gabrea şi Narcisa Iorga).

Christian Mititelu a vorbit, în şedinţa de marţi, despre „lipsa de echilibru” din ediţiile din 21 februarie şi 1 martie a emisiunii „Istoria Medicinei”. „Se promovează un punct de vedere şi numai un punct de vedere (…) Este o probemă de echilibru şi imparţialitate extrem de importantă. Nu avem alt punct de vedere decât cel al unui vraci”, a spus Christian Mititelu.

Membrul CNA Monica Gubernat a avut un punct de vedere şi mai tranşant. „Toate emisiunea este de fapt publicitate mascată”, a spus Gubernat.

În schimb, membrul CNA Narcisa Iorga a spus că se încearcă găsirea unui „nod în papură” postului Naşul TV.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button