Năstrușnica Clotilde Armand îi joacă o festă președintelui Lukașenko. Ideea profesorului Andrei Oișteanu, pusă în practică

26 mai 2021
261 Afișari
Năstrușnica Clotilde Armand îi joacă o festă președintelui Lukașenko. Ideea profesorului Andrei Oișteanu, pusă în practică

Primarul Clotilde Armand a luat recent o decizie surpriză în Sectorul 1 care ar putea să îl afecteze direct pe președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko! Decizia primarului intervine după ultimul scandal din țara ex-sovietică cu deturnarea zborului Ryanair la Minsk și reținerea de către autoritățile locale a jurnalistului Roman Protasevich și a partenerei acestuia.

Clotilde Armand a transmis miercuri că susține propunerea profesorului Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus, din Tuberozelor în Roman Protasevich, astfel încât pe toate documentele oficiale să apară numele jurnalistului disident arestat recent.

Edilul cere pedepsirea lui Aleksandr Lukașenko prin orice mijloace.

Anunțul lui Clotilde Armand

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident.

Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit.”, a scris Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Toată corespondenţa ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită – Andrei Oișteanu

Reacția profesorului Andrei Oișteanu după decizia lui Clotilde

Ideea a pornit de la o postare a profesorului

Iohannis cere anchetă internaţională şi măsuri ferme de răspuns

Președintele Iohannis a venit cu o reacție după deturnarea avionului Ryanair către Minsk şi arestarea opozantului Roman Protesevici.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut efectuarea unei anchete internaţionale în acest caz, precum şi “identificarea unor măsuri ferme de răspuns” la adresa regimului Lukaşenko.

“Președintele Klaus Iohannis a condamnat această acțiune de o gravitate excepțională și a susținut demararea urgentă a unei investigații internaționale care să determine circumstanțele producerii incidentului aviatic. De asemenea, Președintele României a solicitat identificarea unor măsuri ferme de răspuns”, a transmis Administraţia Prezidenţială de la Cotroceni, după încheierea reuniunii de la Bruxelles.

Zborurile companiilor aeriene din Belarus, interzise în spaţiul aerian şi pe aeroporturile din UE

“Liderii europeni au condamnat ferm acțiunile recente de deturnare a zborului Ryanair la Minsk și reținerea de către autoritățile din Belarus a jurnalistului Roman Protasevich și a partenerei acestuia.

În context, șefii de stat și de guvern au solicitat eliberarea imediată a celor doi, investigarea urgentă a incidentului aviatic, adoptarea de către Consiliul UE a unor sancțiuni suplimentare, inclusiv în domeniul economic, precum și adoptarea de măsuri pentru interzicerea zborurilor companiilor aeriene belaruse în spațiul aerian al UE, precum și a accesului acestora pe aeroporturile din Uniunea Europeană”, se mai arată în mesajul transmis de Administraţia Prezidenţială.

Într-o declarație adoptată luni seara, șefii de stat și de guvern din UE cer impunerea de sancțiuni atât împotriva unor „entități”, cât și a unor persoane particulare din Belarus.

Avioanele companiilor din Belarus nu vor mai avea voie să zboare în spațiul aerian al Uniunii Europene și nici nu vor avea acces pe aeroporturile din UE. De asemenea, avioanele companiilor din UE vor evita să zboare în spațiul aerian al Belarusului.

Liderii europeni cer, de asemenea, Organizației Internaționale a Aviației Civile să deschidă de urgență o anchetă asupra acestui „incident fără precedent și inacceptabil”.

Cookies