Năstase, la Curtea de Apel București. Cere reducerea pedepsei pentru că a vrut să ajungă la morgă

de:
21 nov. 2012
0 Afișari
Năstase, la Curtea de Apel București. Cere reducerea pedepsei pentru că a vrut să ajungă la morgă

Fostul premier Adrian Năstase a mers miercuri în faţa judecătorilor. Curtea de Apel Bucureşti judecă, miercuri, recursul făcut de Năstase împotriva unei hotărâri date de tribunal prin care s-a decis ca perioada petrecută sub pază la Spitalul Floreasca, după tentativa de sinucidere, să nu i se deducă din pedeapsă.

În jurul orei 9:00, fostul premier Adrian Năstase a ajuns la Curtea de Apel din Bucureşti.

Năsatse a spus în faţa judecătorilor că este o problemă de principiu: „În realitate, eu am vrut să ajung la morgă, nu să amân pedeapsa. Nu mă compar cu persoanele care se aruncă cu capul într-un geam ca să ajungă la spital”.

„Aici vorbim de aplicare corectă a legii. S-au ridicat două probleme de principiu în acest recurs. Una enunţată de domnul preşedinte care a spus clar că nimeni nu poate adăuga la o pedeapsă stabilită legal de nişte judecători şi a doua legată de constituţionalitatea dispoziţiilor art 87, alineatul 3, teza referitoare la faptul că dacă un condamnat şi-a provocat voit boala, acest tip nu se ia în considerarea executării pedepsei. un text neconstituţional”, a spus Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Adrian Năstase susţine că cele şase zile petrecute în Spitalul Floreasca trebuie să i se reducă din pedeapsa de doi ani de închisoare în care a fost condamnat în Dosarul „Trofeul Calităţii”.

 

Cookies