Năstase cere din nou eliberarea mai rapidă

de:
17 ian. 2013
0 Afișari
Năstase cere din nou eliberarea mai rapidă

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4, vor decide vineri dacă vor devansa termenul de eliberare a lui Adrian Năstase.

Avocaţii cer ca termenul de eliberare condiţionată să se mute mai devreme, argumentând că acesta a depăşit deja o treime din pedeapsă, are peste 65 de ani şi are o stare de sănătate precară. De asemenea, avocaţii invocă faptul că Năstase a scris şi o carte, ce ar urma a fi publicată în viitorul aprobat, lucru pentru care se acordă, de obicie, o scădere din durata pedepsei, informează RTV.

Cererile de eliberare se judecă în regim de urgenţă, trebuind judecate imediat după primirea lor. Aşa a fost cazul şi în cazul primei cereri a lui Adrian Năstase, care a fost însă refuzată de magistraţi. Avocaţii au cerut ca cererea de devansare să fie soluţionată de alt judecător. 

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Comisia Penitenciarului Jilava a dat aviz pozitiv, în 4 ianuarie 2013, pentru eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase.

Cookies