Năstase a umplut Clubul Voinţa „cu gunoi”: „Voinţa nu mai există! Fac ce vreau acolo, aţi înţeles?”

de:
28 sept. 2012
0 Afișari
Năstase a umplut Clubul Voinţa

După ce în 2004 a primit un teren de 16.600 de metri pătraţi în Herăstrău, de la directorii Regiei Autonome – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) de atunci, Eugen Bejinariu şi Şerban Mihăilescu, pe care l-a transformat în club de fiţe (Gaia), acum, fostul sportiv a primit un teren de cinci ori mai mare. Este vorba despre baza sportivă Voinţa, un teren de 63.000 de metri pătraţi, tot din zona Herăstrău, pe care l-a primit oficial în aprilie anul acesta, după 13 ani de procese.

Ilie Năstase a valorificat proprietăţile în interes personal, deşi condiţia fundamentală din contract a fost aceea ca terenurile să fie utilizate pentru dezvoltarea unor baze sportive sub titulatura de Academie de Tenis, scrie adevarul.ro.

Înfrânţi în instanţe, reprezentanţii clubului, părinţii celor peste 200 de copii care se antrenează aici, dar şi patronii localurilor din zonă, care erau legaţi cu contracte până în 2014-2018, spun că sunt împinşi să ia măsuri extreme.

„Noi facem evaziune fiscală! Îi plătim chiria lui Năstase şi Brigitte, iar ei nu ne dau nicio chitanţă. Ameninţă că bagă buldozerul peste noi dacă nu plecăm. Până acum au tăiat utilităţile, deşi sunt plătite la zi, şi au pus nişte indivizi să spargă vestiarele copiilor”, susţine patronul unui bar din proximitatea terenurilor cu ieşire la Lacul Floreasca, zonă vânată de marii investitori.

Presiunile sunt şi mai mari, susţin părinţii micilor sportivi. „Am fost îndemnaţi să ne băgăm copiii în greva foamei, pentru a-l sensibiliza pe Ilie Năstase. Nu este posibil aşa ceva. Dânsul vine aici, împreună cu doamna Brigitte, şi ne ameninţă, ţipă unul la altul, pentru că dânsa are planuri cu terenul, şi îi dă la coaste când se bagă peste ea”, povesteşte unul dintre antrenorii echipei de juniori.

La sugestia iubitei lui, Brigitte Sfăt, Ilie Năstase ar fi pus lacătul pe stadion şi a comandat unei femei care se ocupă cu păstrarea curăţeniei să-l umple de gunoi, pentru a-l face nefuncţionabil, conform unor surse citate de adevărul.ro.

Năstase recunoaşte că a închis stadionul. „L-am închis pentru a fi recondiţionat. Nu-i putem lăsa pe copii să-şi rupă picioarele acolo. O să-l mai ţin până la sfârşitul anului”, ne-a declarat tenismenul. După câteva întrebări suplimentare, Năstase a continuat: „Voinţa nu mai există! Nu voi mai lăsa niciun teren de fotbal, fac ce vreau eu acolo, aţi înţeles? Nu am teren de tenis. De fapt, am şase, dar vreau 18. Aceşti indivizi să înceteze cu ameninţările. Cum şi-au bătut ei joc de mine atâţia ani, la fel voi face şi eu. Am plătit 300.000 de euro până acum pentru el, deci numai gratis nu l-am primit”, a declarat pentru „Adevărul” Ilie Năstase.

Ilie Năstase este susţinut şi de Mihai Piştalu, fostul director al Clubului Voinţa, care mai întâi i-a fost adversar, dar şi-a schimbat poziţia după ce fostul tenismen l-a numit administrator peste proprietate.

„Într-adevăr, am închis stadionul. Gazonul este într-o stare bună, dar sunt probleme la peluză, care trebuie refăcută, pentru că se poate prăbuşi oricând”, susţine acesta.

Săptămâna aceasta, juniorii au început campionatul, iar părinţii au fost nevoiţi să găsească un stadion în afara Bucureştiului pentru a putea juca. Altfel ar fi fost amendaţi că s-au înscris în campionat fără să dispună de un teren de fotbal.

Ilie Năstase a obţinut gratuit administrarea clubului sportiv pentru 49 de ani prin aprobarea Hotărârii de Guvern cu numărul 946. Planurile despre Academia de tenis promise în faţa autorităţilor au fost date uitării de Năstase. „În perioada următoare, circa o lună-două, sper să obţin o autorizaţie de construcţie de la primărie care să-mi permită să ridic o construcţie pe terenul care găzduieşte acum stadionul.”, spune acesta.

Când este întrebat despre schimbarea destinaţiei terenului, Ilie Năstate răspunde ironic: „Da, vreau să fac cinci blocuri şi cinci hoteluri!”. Până când Ilie Năstase se va decide ce va construi pe noua „academie de tenis”, peste 200 de copii care făceau sport de performanţă în această bază nu vor mai avea un stadion unde să poată juca.

Cookies