ARHIVA B365

Judecătoria S1 a decis executarea silită a lui A. Năstase pentru prejudiciul din Trofeul Calității

Avocatul Ioan Cazacu, apărător al lui Adrian Năstase, susține însă că nu este vorba de o executare imediată asupra acestor bunuri. Executorul va cere condamnatului să achite suma din prejudiciu, pe o sumă sechestrată, emițând somații. Urmează posibile contestări ale executării, din partea condamnatului. Dacă sumele nu vor fi plătite, de-abia atunci s-ar putea pune sechestru asupra bunurilor. Ulterior, imobilele ar trebui scoase la licitație.

Potrivit declaraţiei din iulie 2012, fostul premier nu are în conturi suma pentru care instanţa a dispus executarea sa silită, scrie realitatea.net.

Conform declaraţiei de avere, Adrian Năstase are două terenuri, unul agricol şi unul intravilan, pe care le deţine împreună cu soţia sa. La acestea se adaugă un apartament de 280 de mp în Capitală, bijuterii, tablouri etc în valoare de 40.000 de lei şi 1500 de dolari, iar pentru vânzarea pădurii Corbeanca pentru care a luat 355.000 de euro, care sun însă moştenire ale Danei Năstase.

În conturi, familia Năstase are circa 1.500.000 de lei şi aproape 200.000 de euro.

Avocații lui Adrian Năstase vor depune o contestație la executarea silită.

Vizate de această executare silită sunt, dacă suma imputată nu va fi acoperită din sumele de bani sechestrate, vor fi inclusiv imobilul din Zambaccian, cel din Cornu, dar și unele tablouri ale fostului premier.

Inspectoratul de Stat incearca sa-si recupereze prejudiciul din cazul Trofeul Calității, si a inaintat Judecatoriei Sectorului 1 mai multe actiuni de executare silita pe numele tuturor condamnatilor. Executorii au in vizor bunurile lui Adrian Nastase, printre acestea aflandu-se casa din Zambaccian, ferma de la Cornu, conturile si mai multe tablouri.

Conform documentelor depuse, ieri, la Judecatoria Sectorului 1, Adrian Nastase trebuie sa plateasca peste 750.000 euro daune in solidar, cu ceilalti condamnati, suma stabilita de Inalta Curte in dosarul „Trofeul Calitatii”, in care fostul premier a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.
In cazul in care proprietatile vizate de executor sunt detinute de Adrian Nastase in co-proprietate cu sotia sa, Dana, „recuperatorii” vor cere partajarea bunurilor celor doi soti, urmand sa scoata la licitatie doar partea care ii revine debitorului.

Prejudiciul în cazul Trofeul Calității a declanșat un scandal imens în momentul în care Constantin Adrian Balaban Grajdan, numit șef al Inspectoratului de Stat în Construcții semnase o decizie prin care declara că nu există niciun prejudiciu în cazul respectiv. Grăjdan a fost demis ulterior și acuzat de favorizarea infractorului. „S-au elaborat o serie de puncte de vedere de catre directiile interne, care au evidentiat ca nu exista prejudiciu, motiv pentru care, la 20 august 2008, directorul general Ioan Sorin Malinescu a comunicat DNA urmatoarele, citez din document: ‘La aceasta data, ISC nu detine informatii privind determinarea certa a vreunei pagube sau existenta vreunui prejudiciu cauzat de catre persoanele mentionate in adresa dvs (…)

De asemenea, in situatia in care DNA constata existenta unor pagube in dauna ISC, va rugam sa ne comunicati intinderea acestora, cu referire la situatiile generatoare, eventual o copie a actului de sesizare a instantei de judecata, in vederea formularii unei cereri de constituire ca parte civila, potrivit art. 15, alin (2) din Codul de procedura penala'”, a declarat Grajdan intr-un interviu acordat luju.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button