ȘTIRI

N-aveți cash pentru slujba de liturghie? Stați fără grijă, puteți plăti pomelnice prin PayPal, anunță Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopia Tomisului face un pas în era digitală când vine vorba de primirea de donații. Astfel, enoriașii vor putea plăti pomelnice prin PayPal, asta în caz că și-au uitat portofelul acasă sau nu pot ajunge la slujba de pomenire. Mai mult, credincioșii pot apăsa pe butonul „Add Note” pentru a atașa donației și numele ce trebuie pomenite de preot.

Enoriașii vor putea trimite pomelnice digitale la bisericile de sub Arhiepiscopia Tomisului, într-un mod de-a dreptul inedit pentru bisericile din România. Anunțul a fost făcut de contul de Facebook al Arhiepiscopiei Tomisului în cursul nopții de duminică.

Cum funcționează sistemul de pomelnice online

Potrivit postării, aceste pomelnice online vor fi realizate prin intermediul aplicației PayPal, în momentul în care enoriașii vor trimite o donație către contul Arhiepiscopiei Tomisului.

Pomelnicele pot fi atașate la secțiunea „Add Note”, unde enoriașii pot adăuga numele care doresc să fie pomenite de către preot. În postarea cu pricina de pe Facebook este inclus și un link pe care credincioșii îl pot accesa pentru a face donații.

Pe contul de PayPal al Arhiepiscopiei donatorii sunt întâmpinați de textul ”Nu putem emite fără ajutorul ascultătorilor. Frate ajutat de frate – cetate întărită” (Pilde 18:19), deoarece contul de PayPal primește donații și pentru funcționarea postului Radio Dobrogea, deținut de Arhiepiscopie.

Există trei opțiuni prestabilite de donație – 5 euro, 10 euro și 50 de euro, dar există și rubrica „Other Amount”, unde fiecare poate introduce suma pe care dorește să o doneze.

Cum a comentat Arhiepiscopia Tomisului viralizarea postării

Postarea cu pricina a adunat sute de reacții și comentarii, și a ajuns subiect de discuție în spațiul public, motiv pentru care purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a făcut o serie de clarificări.

„Odată cu pandemia slujbele bisericii au început să fie difuzate online, așa că din ce în ce mai mulți credincioși în afara Arhiepiscopiei Tomisului au început să le urmărească, și unii dintre aceștia ne-au solicitat să găsim o metodă modernă prin care să facă donații pentru Arhiepiscopie. Așa că am apelat la această metodă modernă și, pentru că tehnologia a permis și includerea unui text odată cu donația făcută, am oferit această posibilitatea credincioșilor de a-și scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, la slujbele pe care ei le urmăresc”, a declarat Eugen Tănăsescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button