N-am scăpat de frig. Gerul urmează să vină și în România. ANM spune cum va fi vremea

06 ian. 2022
841 Afișari
N-am scăpat de frig. Gerul urmează să vină și în România. ANM spune cum va fi vremea
N-am scăpat de frig. Gerul urmează să vină și în România. ANM spune cum va fi vremea

Gata și cu temperaturile de primăvară de la noi din țară. Vremea se răcește semnificativ în mai multe zone ale României.

N-am scăpat de frig. Gerul urmează să vină și în România. ANM spune cum va fi vremea. Deja pot fi observate schimbările prognozei meteo, spune Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

N-am scăpat de frig

De la 1 ianuarie și până în prezent, în fiecare zi s-au înregistrat recorduri ale valorilor, atât a celor minime, cât și a celor maxime. Au fost temperaturi mult mai ridicate decât ar fi trebuit să fie, ținând cont de data din calendar.

Te-ar mai putea interesa și: Hanul Solacolu va fi recondiționat. Clădirea reprezintă un simbol al patrimoniului bucureștean

Vremea a început deja să se schimbe, iar acest lucru poate fi observat în zona de vest, nord-vest, centru, nord-est a României, unde valorile nu au depășit 6 grade Celsius. Față de zona de sud, sud-est valorile, unde valorile au depășit 14-15 grade Celsius, chiar și în București. 16 grade Celsius s-au înregistrat la ora 16:00 în Mangalia.

Gerul urmează să vină și în România

Începând cu ziua de vineri, 7 ianuarie 2022, vremea începe să se răcească simțitor și în zona de sud și sud-est a României. Astfel, la nivel întregii țări, temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor oscila între -1 grad și 7 grade. Temperaturile minime vor oscila între -7 și 2 grade Celsius.

Vor apărea și precipitațiile, mai ales cele sub formă de ninsoare în partea de vest și nord-vest. Pe arii restrânse, stradul de zăpadă se va depune în centrul și nord-estul României sau în zonele deluroase din sud.

Te-ar mai putea interesa și: Sute de tipuri de măști de pe piața din România, declarate neconforme. Cele mai multe – peste 60% – sunt măști FPP2, obligatorii de poimâine

Ploi vor apărea și în București, iar vineri se vor înregistra maxim 13 grade. Sâmbătă și duminică se vor înregistra valori de 2-4 grade Celsius.

ANM spune cum va fi vremea

Începând cu săptămâna viitoare, temperaturile vor fi cele normale pentru această dată din calendar. Minimele vor oscila între -8 grade în estul Transilvaniei și 1 grad în zona litoralului.

La mijlocul săptămânii vitoare sunt șanse ca o masă de aer cald să aducă temperaturi mai ridicate, dar și precipitații, în special în zona de nord, nord-est și centrul României, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu pentru Antena 3.

Cookies