N-ai timp să mergi la muzeu? Vine muzeul la tine! De fapt, coboară la metrou. Lista magistralelor cu expoziții

01 iun. 2021
155 Afișari
N-ai timp să mergi la muzeu? Vine muzeul la tine! De fapt, coboară la metrou. Lista magistralelor cu expoziții

Metrorex în parteneriat cu Art Safari lansează Muzeul din Metrou – cu expoziția “Arta cucerește Bucureștiul!”. Astfel, reproduceri ale operelor importante din colecții private și muzee vor putea fi admirate de călători.

N-ai timp să mergi la muzeu? Vine muzeul la tine!

Opere de referință ale artei românești devin, astfel, accesibile în spații cotidiene prin expoziția din Muzeul din Metrou. “Arta cucerește Bucureștiul!” are ca scop familiarizarea publicului cu marii artiștii români, prin transformarea metroului într-un muzeu mobil care să îmbogățească și să înfrumusețeze experiența călătorilor.

Te-ar mai putea interesa și: Ai abonament la metrou? Metrorex oferă parcare gratuită la Terminalul Străulești

Coboară la metrou. Lista magistralelor cu expoziții

Din 1 iunie 2021, timp de 3 luni de zile, arta coboară de pe simeze în spațiul public și intersectează traseul zilnic al călătorilor aflați în deplasare în București.
Muzeul din Metrou va circula pe Magistralele 1 și 3 și va prezenta reproduceri după lucrări reprezentative ale artiștilor români, însoțite de texte informative.

Printre artiștii care vor putea fi admirați în cadrul muzeului temporar mobil de la metrou ”Arta cucerește Bucureștiul” se numără: Samuel Mützner, Constantin Piliuță, Magdalena Rădulescu, Merica Râmniceanu, Cecilia Cuțescu – Storck Irina Dragomir sau Victor Fota.

„Metroul este un spaţiu dinamic și un loc ideal pentru ca oamenii grăbiți și obosiți de rutina zilnică să reînvețe să aprecieze arta. Această colaborare își propune ca publicul călător să poată simţi bucuria de a privi opere de artă celebre.

Dorim să le reamintim călătorilor că fiecare zi aduce motive de bucurie și că arta afișată în muzeul temporar din trenurile de metrou poate face din orice drum o călătorie inedită. Împreună vom reusi să ieșim, preț de câteva momente, din rutina cotidiană și să facem un nou pas către o Românie mai frumoasă!”, a declarat Ștefan PARASCHIV, director general Metrorex.

Cookies