My Queen Karo (Belgia) @ Festivalul Filmului European

de:
03 mai 2012
3 Afișari
My Queen Karo (Belgia) @ Festivalul Filmului European

Anul 1974. Karo are zece ani şi locuieşte cu părinţii ei la Amsterdam, într-o comunitate utopică, în care singura regulă este ca totul să fie împărţit cu ceilalţi: nu există reguli stricte, nu există pereţi, există numai iubire. La început, Karo este foarte fericită în această lume în care adulţii au renunţat la barierele proprietăţii şi la atitudinile egoiste, dar încet-încet totul se schimbă. Unii membri nu mai sunt dispuşi să respecte regula comunităţii şi încep să apară conflicte, iar Karo realizează că nimic nu rămâne la fel pentru totdeauna…

My Queen Karo / Regina Karo/ Olanda / Belgia, 2009, 101’, dramă

Regia: Dorothée van Den Berghe

Scenariul: Dorothée van den Berghe & Peter van Kraaij

Imaginea: Jan Vancaillie

Montajul: Marie-Hélène Dozo

Cu: Christelle Cornil, Déborah François, Anna Franziska Jaeger, Matthias Schoenaerts

Distribuit de: Doc & Film International

Intenţia mea a fost să schiţez portretul unei ere, anii 1970, prin ochii unei fetiţe. O eră în care valorile erau puse sub semnul întrebării, iar oamenii erau gata să experimenteze şi luptau pentru idealurile lor. Dorothée Van Den Berghe

Dorothée Van Den Berghe s-a născut în Belgia, la Ghent, dar şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei la Amsterdam. S-a întors apoi la Bruxelles pentru a studia filmul şi sculptura la Şcoala St. Lucas. După ce a realizat mai multe scurtmetraje care au avut succes în diferite festivaluri, şi câteva filme de televiziune, a regizat primul său film artistic, Girl (2002). Regina Karo este al doilea film artistic al său, selecţionat în numeroase festivaluri – Toronto, Tribeca, Karlovy Vary, San Francisco, Palm Springs, Rotterdam, Valladolid, Premiile Academiei Europene de Film etc.

Premii:

Premiul Juriului de Tineret – Festivalul Internaţional de Film de la Créteil, Franţa, 2010.

Ambasadorul onorific al acestei ediţii a Festivalului Filmului European este regizorul Cătălin Mitulescu.

Avem, în fiecare an, în luna mai, un public care caută filmele europene, filme de tot felul. E unul dintre rarele prilejuri pentru a le găsi, aici, în România. Mai întâi în Bucureşti (4-13 mai), apoi şi în ţară, la Braşov (10-13 mai), Timişoara (17-20 mai), Tîrgu-Mureş (17-20 mai) şi Iaşi (24-27 mai).

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene la Bucureşti. Parteneri: Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Uniunea Cineaştilor, Arhiva Naţională de Film, Independenţa Film, Clorofilm, Centrul Cultural Reduta Braşov, Biblioteca Centrală Universitară Eugen Todoran din Timişoara, Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Casa de Cultură a municipiului Iaşi – Mihai Ursach

Preţul unui bilet: 10 lei

Preţul unui abonament (6 intrări): 48 lei

Un abonament permite 6 intrări (în limita locurilor disponibile) la oricare dintre cele două săli. Înaintea fiecărei proiecţii, deţinătorii abonamentelor sunt invitaţi să obţină tichetele de loc de la casierie.

Cookies