Muzica clasică s-a mutat, luni, la metrou VEZI VIDEO

de:
09 nov. 2010
3 afișări
Muzica clasică s-a mutat, luni, la metrou VEZI VIDEO

Formaţia academică de cameră Brass Quintet Bucureşti şi mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc au susţinut, luni seară, un concert neconvenţional în staţia de metrou de la Universitate.

Concertul a început la ora 18.30 fix, aşa cum era programat, iar doar o mână de oameni aşteptau începerea evenimentului. Când intrumentele au început însă să răsune, câteva zeci de bucureşteni s-au oprit din agitaţia lor cotidiană pentru a se delecta cu muzica de calitate, care coborâse la ei. Dintre cei care s-au oprit, majoritatea au rămas până la sfârşitul concertului, care a durat 30 de minute.

Brass Quintet Bucureşti şi mezzosoprana Claudia Măru-Hanghiuc au abordat un repertoriu care a variat de la faimosul cântec mexican Granada la un pasaj din coloana sonoră a filmului Lassie, fiind recompensaţi de public cu ropote de aplauze.

Înfiinţată în 1998, formaţia Brass Quintet Bucureşti este alcătuită din Cristian Hanghiuc – trompetă, Mircea Lăzărică – trompetă, Marian Barbu – corn, Radu Clipa – trombon, Marius Costache – tubă.

”Acest concert, ca şi cel pe care l-am susţinut tot aici săptămâna trecută, pe 2 noiembrie, face parte din Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical ”Viaţa e frumoasă”, cea de-a treia ediţie desfâşurându-se actualmente la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian, care-l şi organizează, în perioada 14 noiembrie”, a declarat pentru B365.ro Claudia Măru-Hanghiuc, adăugând că ea şi formaţia Brass Quintet au susţinut în trecut concerte şi în ale spaţii neconvenţionale, precum parcuri, staţii de gară, spitale.

Cookies