Muzeul Satului îi așteaptă pe copii la ateliere, să învețe despre grădinărit, apicultură, artă și multe altele. Învățarea distractivă are loc în martie-aprilie

13 mart. 2024
1111 afișări
Muzeul Satului îi așteaptă pe copii la ateliere, să învețe despre grădinărit, apicultură, artă și multe altele. Învățarea distractivă are loc în martie-aprilie
Muzeul Satului îi așteaptă pe copii la ateliere, să învețe despre grădinărit, apicultură, artă și multe altele. Învățarea distractivă are loc în martie-aprilie | Sursa foto: Facebook - Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

La Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” au loc, în perioada următoare, mai multe ateliere pentru copii. Cei mici vor învăța, în cadrul lor, despre grădinărit, apicultură, artă și multe altele.

Muzeul Satului organizează ateliere pentru copii

Reprezentanții Muzeului Satului din București anunță, pe pagina de Facebook, că a pregătit, pentru perioada următoare, mai multe ateliere dedicate copiilor.

Înscrierile se pot face prin completarea unor formulare online.

Atelierele sunt următoarele:

  • atelier de ilustrație și colaj cu Daniela Olaru (pentru copii între 5 și 12 ani): înscrierea se face AICI.
    • Va avea loc în mai multe zile: 16, 23 martie și 30 aprilie;

Atelierul de ilustrație de povești, tradiții și obiceiuri românești susținut de Daniela Olaru se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani care vor povesti și desena obiceiuri și personaje din etnologia românească, cunoscute sau mai puțin cunoscute, urmărind calendarul popular: legenda Babei Dochia, legenda lui Alexie, Buna vestire, povestea balaurului și a Sfântului Gheorghe etc. Materialale sunt asigurate de coordonator.

  • atelier de grădinărit cu Adina Nicolae (pentru copii între 7 și 13 ani): înscrierea se face AICI.
    • Va avea loc în următoarele zile: 16, 23 martie și 20 aprilie;

Acesta le oferă celor mici o experiență interactivă cu informații interesante si activități practice, adaptate vârstei și ocazia de a se conecta cu natura, într-un mod responsabil. Copiii vor experimenta grădinăritul în interior – Grădina de la fereastră, dar și pe cel în exterior – Grădina din muzeu.

  • atelier de apicultură cu Daniela Radu (pentru copii între 6 și 12 ani): înscrierea se face AICI.
    • Copii sunt așteptați pe 16 martie și 13 aprilie;

Atelierul de apicultură aduce în atenția participanților este o ocupație străveche în lumea satului românesc, în cadrul căruia aceștia vor afla despre albine și produsele lor miraculoase, despre cum trăiesc și muncesc albinele. Atelierul de apicultură se adresează atăt copiilor între 6 și 12 ani, dar și adulților.

  • atelierul de artă cu Alina Codin (pentru copii între 7 și 12 ani): înscrierea se face AICI.
    • Va avea loc în zilele: 30 martie și 6 aprilie;

Acest curs îi ajută pe copii să își dezvolte capacitățile creative, adaptabilitatea și curiozitatea. Participanții sunt așteptați cu bloc de desen A3 (foaie de minim 160g), pensule, culori (tempera/guașe/acrilice), creioane negre și colorate, ascuțitoare, gumă de șters și orice alte materiale.

  • atelier de povești cu Asociația De Basm (pentru copii între 5 și 12 ani): înscrierea se face AICI.
    • Cei mici sunt așteptați în datele de 23, 30 martie și 6 aprilie.

În cadrul acestui atelier, copiii se vor întâlni cu personaje și întâmplări fantastice, cu zmei care scriu poezii, spiriduși care se luptă cu temele la matematică și vrăjitoare care descifrează tainele zborului, pitici de grădină prietenoși, libelule zănatice și vulpi polare friguroase, cu eroi inventați chiar de participanți

Pentru mai multe alte detalii, doritorii pot trimite un mail la adresa muzeulsatuluibucuresti@gmail.com.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies