Muzeul Satului dă petreceri de ziua lui. Ne așteaptă cu spectactole de muzică și dans, șezători, târg, ateliere, expoziții, între 10-17 mai

02 mai 2024
5505 afișări
Muzeul Satului dă petreceri de ziua lui. Ne așteaptă cu spectactole de muzică și dans, șezători, târg, ateliere, expoziții, între 10-17 mai
Muzeul Satului dă petreceri de ziua lui. Ne așteaptă cu spectactole de muzică și dans, șezători, târg, ateliere, expoziții, între 10-17 mai | Sursa foto: Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” - Facebook

Muzeul Naționl al Satului „Dimitrie Gusti” împlinește 88 de ani. Cu această ocazie, reprezentanții vor organiza o serie de evenimente în perioada 10-17 mai.

La mulți ani, Muzeul Satului!

Cu ocazia aniversării a 88 de ani de la înființarea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” vor avea loc mai multe evenimente între 10 și 17 mai.

Fondatorul muzeului, profesorul și sociologul Dimitri Gusti, spunea:

Nici o călătorie pe drumurile țării nu poate da, atât de puternic strânse laolaltă, toate regiunile ei și nu te poate face să înțelegi, ușor și limpede, ca în Muzeul Satului, chipul întreg al României Mari.

Ceremonia de deschidere va avea loc pe data de 10 mai, la Scena Dumitra, începând cu ora 11:00 și va fi urmată de la ora 13:30, la Sala Gheorghe Focșa, de vernisajul expoziției „Portul popular de sărbătoare”. În cadrul acestei expoziții vor fi expuse peste 150 de piese de port din colecțiile muzeului, potrivit unui comunicat Agerpres.

De la ora 16:00, la Sala de Sticlă, participanții vor afla mai multe despre cultura, tradițiile și obiceiurile din Peru în cadrul expoziției „Taurul itinerant de Pucara-ambasadorul munților peruvieni”, realizată împreună cu Ambasada Peru la București.

Zilele de 11 și 12 mai vor fi pline de dans, culoare, muzică, tinerețe și frumusețe. Publicul va putea asista la spectacole de muzică și dans, la lansări de carte, șezători, ateliere realizate împreună cu Asociația Piery din Urziceni, Primăria Municipiului Urziceni, Centrul Cultural Urziceni, Primăria Municipiului Hârșova, Casa de Cultură Hârșova.

Pe data de 17 mai, de la ora 14:00, la Muzeul Satului vor fi prezenți renumiții artiști ai „Ansamblului Țara Vrancei”, din Focșani, coordonator Maria Murgoci.

În plus, în toată perioada 10-17 mai, bucureștenii și turiștii sunt așteptați la târgul din curtea muzeului, pe aleile căruia vor fi prezenți meșteri populari din toată țara, cu numeroase produse tradiționale și creații artizanale.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies