Muzeul Național de Artă al României nu participă la Noaptea Muzeelor 2024. Ce au transmis angajații instituției

09 mai 2024
607 afișări
Muzeul Național de Artă al României nu participă la Noaptea Muzeelor 2024. Ce au transmis angajații instituției
Muzeul Național de Artă al României nu participă la Noaptea Muzeelor 2024. Ce au transmis angajații instituției | Sursă foto: MNAR - Facebook

Muzeul Național de Artă al României a decis să nu participe în acest an la Noaptea Muzeelor, ca urmare a deciziei membrilor sindicatului din cadrul instituției.

Acesția au anunțat că refuză să presteze ore suplimentare în afara programului obișnuit de lucru, în ziua evenimentului.

Muzeul Național de Artă refuză să participe la Noaptea Muzeelor 2024

Conducerea Muzeului Național de Artă, din București a fost anunțată de către Sindicatul Specialiștilor din cadrul instituției că membrii sindicatelor nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obișnuit de lucru în data de 18 mai, cu ocazia Nopții Muzeelor:

Conducerea MNAR a primit o înştiinţare din partea Sindicatului Specialiştilor Muzeului Naţional de Artă al României prin care este informată că membrii acestui sindicat se solidarizează cu sindicatele din Federaţia CulturMedia la care este afiliat şi prin urmare nu vor efectua ore suplimentare în afara programului obişnuit de lucru în data de 18 mai, cu prilejul Nopţii Muzeelor. Ca urmare a acestei situaţii, Consiliul de Administraţie al muzeului a hotărât că MNAR nu va participa la Noaptea Muzeelor”, a precizat instituţia într-un comunicat difuzat joi.

Așadar, spaţiile expoziţionale ale MNAR vor fi deschise doar între orele 11.00-19.00, în ziua de sâmbătă, 18 mai, conform hotnews.ro.

Noaptea Muzeelor s-a transformt în mega protestul „Noapte în Muzee”

Pe 18 mai, în fiecare an, se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor, un moment dedicat recunoașterii și aprecierii contribuției culturale a muzeelor din întreaga lume.

În jurul acestei zile, Europa găzduiește Noaptea Europeană a Muzeelor, o inițiativă ce încurajează comunitățile să descopere și să se bucure de patrimoniul cultural divers și bogat. În 2024, la nivel internațional, evenimenul se desfășoară sub deviza „Muzeele, Sustenabilitatea și Starea de bine”.

Ar fi trebuit să fie o sărbătoare plină de generozitate, organizată la nivel național: o zi specială dedicată muzeelor și oamenilor din spatele lor, marcând totodată un moment important – 20 de ani de Noaptea Muzeelor în țara noastră.

Din păcate, suntem obligați, având în vedere tratamentul umilitor și discriminatoriu la care suntem supuși, să oferim guvernanților un eveniment memorabil – la fel de “aniversar” – “Noapte în Muzeele din România, transmit reprezentanții Sindicatului CulturMedia.

Pentru a afla ce comemorează angajații din muzee, citește AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Revino Bucharest Wine Show e în weekend, la Hotelul Novotel din București. E cu degustări de vin și apă (există!), brânzeturi gourmet, cafea de specialitate

Cookies