Muzeul Național de Artă al României a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2015

de:
15 iun. 2015
16 Afișari
Muzeul Național de Artă al României a primit certificatul de excelență TripAdvisor pe 2015

”Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Național de Artă al României și reflectă imaginea pozitivă a instituției. În anul 2014 numărul total de vizitatori a fost de 88.150. Muzeul Național de Artă al României este deținătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească și universală din țară. Înființat în anul 1948, el funcționează în fostul Palat Regal, ocupând un loc important în ierarhia instituțiilor culturale din București”, se arată în comunicatul MNAR, scrie realitatea.net.

Potrivit sursei citate, în 2014 au fost organizate la sediul muzeului 210 programe pentru școli, pentru familii și pentru adolescenți și 107 programe pentru adulți, la care au participat în total 16.182 de persoane.

Demersul de accesibilizare a instituției pentru toate categoriile de public a inclus și lansarea tururilor virtuale, prezentate în mod gratuit pe website-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă și Galeria de Artă Europeană), și muzeele-satelit: Muzeul Colecțiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian și Muzeul Theodor Pallady.

De asemenea, MNAR a lansat în 2014 și un tur multisenzorial al Galeriei de Artă Europeană, care cuprinde trei aplicații multimedia și de realitate augmentată, replici tactile, mostre textile, o ”bibliotecă de sunete” și ”o bibliotecă olfactivă”, realizate în cadrul proiectului ARTtouch, dedicat persoanelor cu dizabilități de vedere și auz, finanțat de Fundația Orange România.

Cookies