Muzeul Național al Țăranului Român organizează un târg cu antichități în acest weekend. Tot ce trebuie să știi despre eveniment

19 oct. 2021
244 afișări
Muzeul Național al Țăranului Român organizează un târg cu antichități în acest weekend. Tot ce trebuie să știi despre eveniment
Muzeul Național al Țăranului Român organizează un târg cu antichități în acest weekend. Tot ce trebuie să știi despre eveniment. Sursa foto: Booktes

Acest weekend este unul de neratat pentru amatorii de târguri cu antichități. Organizat la Muzeul Național al Țăranului Român, „Amintiri din lada cu zestre” va găzdui circa 50 de colecționari și anticari, ce își vor etala pe tarabe fel de fel de produse vechi, executate cu măiestrie și cu o puternică încărcătură simbolică.

Weekendul 22-24 octombrie aduce la Muzeul Național al Țăranului Român din București un eveniment dedicat persoanelor îndrăgostite de vechi, de tradițional și de bunătăți de sezon, bineînțeles. Intitulat „Amintiri din lada cu zestre”, acest târg cu antichități țărănești își va deschide porțile pentru curioși începând de vineri, 22 octombrie, de la ora 10 dimineața, potrivit postării de pe pagina de Facebook a muzeului.

„Cu poveşti şi amintiri dintr-alte vremuri, obiectele în care se regăsea satul de altădată, au ajuns să fie rar întâlnite. Chiar dacă prezentul aduce cu sine schimbări rapide, influenţând gustul pentru obiectele de mobilier şi pentru felul în care oamenii îşi decorează casele, e bine să amintim, măcar din când în când, de aceste obiecte care ne-au încântat copilăria şi de care ne leagă atâtea amintiri, pentru ca şi cei mai tineri să înţeleagă şi să aprecieze tradiţiile şi obiceiurile care ne identifică drept români.”, au precizat organizatorii evenimentului.

Târg de antichități la Muzeul Național al Țăranului Român. Sunt așteptați 50 de colecționari

Organizatorii acestui eveniment au precizat că sunt așteptați în acest weekend la Muzeul Național al Țăranului Român peste 50 de colecționari și anticari, care își vor pune pe tarabe mulțimea de lucruri vechi, pline de istorie. De la icoane la obiecte din lemn și ceramică, de la jucării la împletituri – este puțin probabil să pleci fără ca un obiect să îți fure ochii.

„La Muzeul Național al Țăranului Român vor veni aproximativ 50 de colecționari și anticari, cu lucrurile vechi, cu parfum de poveste. Obiecte din lemn, ceramică, țesături, împletituri, jucării, podoabe, icoane și multe, multe alte lucruri frumoase le puteți admira şi tocmi, în miez de toamnă, la Muzeul de la Șosea.”, se arată pe pagina de Facebook a muzeului.

Cum vă puteți cumpăra bilet și ce surprize vă mai așteaptă

Nici pasionații de lectură sau de bucate tradiționale nu vor fi neglijați la târgul de la Muzeul Țăranului Român. Nu vor lipsi cozonacii, turta dulce, mierea de albine, prăjiturile de casă sau țuica. De asemenea, doritorii vor putea răsfoi și chiar să cumpere publicațiile muzeului – cărți pe teme etnologice, cărți-obiect sau albume.

Biletele se pot achiziționa apăsând pe acest LINK.

Cookies