Muzeul Militar Național ajunge în Parcul Carol. În weekend, bucureștenii sunt invitați să afle povestea ostașului român din veacuri

19 apr. 2024
6579 afișări
Muzeul Militar Național ajunge în Parcul Carol. În weekend, bucureștenii sunt invitați să afle povestea ostașului român din veacuri
Muzeul Militar Național ajunge în Parcul Carol. În weekend, bucureștenii sunt invitați să afle povestea ostașului român din veacuri | Sursă foto: Muzeul Militar Național - Facebook
Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” organizează o reprezentație în aer liber, în weekend, și îi invită pe bucureșteni să afle informații despre povestea ostașului român.
Evenimentul se desfășoară în Parcul Carol, pe aleea centrală.

Reprezentație cu tentă istorică în Parcul Carol

Muzeul Militar Național împreună cu camarazii din Statul Major al Forțelor Terestre vor pune la cale o istorisire despre „Istoria vie din inima Cetății” cu ajutorul unor manevre și prezentări gândite să surprindă publicul.

În intervalul orar 11:00 – 17:00 oamenii prezenți la eveniment vor putea să întâlnească ostași care îi imită la perfecție pe cei care îi vedeau în filme sau în cărțile de istorie.

Pentru mai multe detalii despre eveniment, citește AICI.

Care este istoria Muzeului Militar Național

După expoziția națională din anul 1906, mai multe inițiative solicitau înființarea unui muzeu național, ca instituție reprezentativă a armatei, cu rol distinct în educarea și instruirea publicului.

Prin 1914 s-a hotărât ca la Muzeul Național să se înființeze secția militară în care se vor expune obiecte cu greutate istorică militară.

În anii care au urmat s-au băgat diverse exponate obținute prin donație, precum colecția de armament, proiectile și drapelele batalioanelor de gardă civică din Galați.

A urmat o perioadă sumbră pentru muzeul din Parcul Carol din cauza unor calamități naturale, precum descărcările electrice care au provocat un puternic incendiu:

În care au ars o mare parte din clădirea centrală, dar și unele colecții deosebit de importante. În aceste condiții, muzeul a fost închis, fiind necesari 19 ani până când instituția a fost pusă, din nou, la dispoziția publicului.

Se redeschide în 1988, într-o expunere modernă, pe o suprafață de 22150 metri pătrați, formată din patru clădiri, cu un număr total de nouă etaje și un parc exterior de tehnică, potrivit informațiilor transmise de Muzeul Militar.

Muzeul Militar Național se prezintă publicului bucureștean ca o parte a unui fenomen social ce contribuie la generarea de cunoștințte care influențează într-un mod pozitiv, dezvoltarea fenomenului militar.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies