Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat și restaurat. Fondurile necesare sunt obținute prin PNRR

24 nov. 2022
137 Afișari
Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat și restaurat. Fondurile necesare sunt obținute prin PNRR
Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat și restaurat. Fondurile necesare sunt obținute prin PNRR | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Muzeul Gheorghe Tattarescu urmează să fie consolidat și restaurat, după cum a informat Nicușor Dan. Banii necesari pentru această investiție vor fi obținuți prin finanțate PNRR.

Muzeul Gheorghe Tattarescu va fi consolidat și restaurat

Proiectul a fost deja depus de către municipalitate la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS). Prin aceste lucrări sunt vizate următoarele:

  • Consolidarea seismică,
  • Renovare energetică moderată.

Muzeul Gheorghe Tattarescu, clădirea istorică din București, se află pe strada Domnița Anastasia numărul 7, Sector 3.

Muzeul Gheorghe Tattarescu
Muzeul | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Aceasta este singura reședință particulară realizată sub forma unui han. Monumentul este vechi de la începutul secolului al XIX-lea. Imobilul a fost casă unde a trăit celebrul pictor Gheorghe Tattarescu.

În anul 1951, a fost fondat Muzeul Gheorghe Tattarescu, după ce nepoata artistului, Georgeta Werthaimer  a donat municipalității atât casa, cât și o parte din operele realizate de Tattarescu. Muzeul a fost deschis în mod oficial în anul 1953.

Care este valoare investiției și cât vor dura lucrările

Primarul general al Municipiului București a anunțat că pentru a putea realiza acest proiect este necesară o investiție substanțială. Valoare finanțării de a fost aprobată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de 4.960.724,75 lei.

Operă de artă
Operă de artă | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

De asemenea, perioada de implementare pentru proiect este de 40 de luni de la data la care este semnat contractul.

Clădirea ce adăpostește Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente și piese de mobilier, ce au aparținut atât artistului, cât și familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer, a declara Nicușor Dan.

Gheorghe Tattarescu a fost cel care a întemeiat în anul 1864 Școala Națională de Arte Frumoase. Operele pictorului sunt expuse atât în muzee din România, cât și în galerii din alte state. Acesta a pictat 58 de biserici, cele aflate în București fiind: Colțea, Zlătari, Sfântul Spiridon, Crețulescu și Enei.

Cookies