Muzeul Fotbalului din București. În Centrul Vechi va fi inaugurat primul muzeu dedicat acestui sport din România

17 mart. 2022
359 Afișari
Muzeul Fotbalului din București. În Centrul Vechi va fi inaugurat primul muzeu dedicat acestui sport din România
Muzeul Fotbalului din București. În Centrul Vechi va fi inaugurat primul muzeu dedicat acestui sport din România. Sursa foto: Facebook/ Football Museum Bucharest

În vara 2022, la București, va fi inaugurat primul muzeu al fotbalului din România. Acesta se va afla într-o clădire din Centrul Vechi al Capitalei, iar fondatorii se așteaptă să fie vizitat de aproximativ 100.000 de oameni în primul an de la deschidere.

Muzeul Fotbalului din București

„Football Museum Bucharest” este primul muzeu dedicat fotbalului care se deschide în țara noastră. Acesta va fi amplasat într-o clădire din Centrul Vechi al Capitalei, care are peste 1.500 de metri pătrați, este restaurată complet și este dedicată exclusiv expozițiilor.

Vizitatorii care vor trece pragul Muzeului Fotbalului din București vor avea ocazia să vadă atât colecții locale, cât și colecții internaționale, permanente și temporare, cu obiecte de patrimoniu valoroase.

Fondatorii muzeului își propun ca atât lansările, cât și evenimentele să fie susținute și de prezența unora dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului mondial.

În Centrul Vechi va fi inaugurat primul muzeu dedicat acestui sport din România

Planul clădirii din Centrul Vechi al Capitalei care va găzdui Muzeul Fotbalului din București. Sursa foto: Captură/ footballmuseum.ro
Planul clădirii din Centrul Vechi al Capitalei care va găzdui Muzeul Fotbalului din București. Sursa foto: Captură/ footballmuseum.ro

Pe lângă expoziția propriu-zisă, Muzeul Fotbalului din București va avea și:

  • spații de evenimente,
  • bistro/football pub,
  • cafenea,
  • fan shop.

„Ideea Football Museum Bucharest s-a născut din pasiunea noastră pentru fotbal și din dorința de a contribui la conservarea patrimoniului fotbalistic românesc și internațional”, a declarat Directorul Executiv al Football Museum Bucharest, Romeo Bănică, potrivit wall-street.ro.

Vara aceasta este programată inaugurarea primului muzeu al fotbalului din România. Fondatorii se așteaptă ca Football Museum Bucharest să fie vizitat de aproximativ 100.000 de persoane (atât români, cât și străini), în primele 12 luni de la deschidere. Amenajarea și deschiderea muzeului costă 1.2 milioane de euro, iar finanțarea este exclusiv privată.

„Ne propunem ca Football Museum Bucharest să devină un hub pentru cei care împărtășesc pasiunea pentru acest sport, de la jucătorii de fotbal sau colecționari până la comunitățile de e-sports”, a declarat unul dintre cei doi fondatori ai muzeului, Bogdan Popescu, conform sursei citate.

Cookies