Muzeul Antipa găzduiește expoziția „Moon Impact”, unde va fi expusă o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar

01 iul. 2021
138 Afișari
Muzeul Antipa găzduiește expoziția „Moon Impact”, unde va fi expusă o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar

Pasionații de istorie și spațiu nu trebuie să rateze expoziția organizată de Muzeul Grigore Antipa din București. Intitulată „Moon Impact - a geological story”, aceasta prezintă tainele formării Pământului și Lunii, dar și rolul crucial pe care singurul satelit natural al Terrei îl are în menținerea vieții pe planetă.

Muzeul Grigore Antipa din București a pregătit o expoziție impresionantă, dedicată special pasionaților de geologie și astrologie. Expoziția se numește „Moon Impact – a geological story”, și este organizată de Centre National de la Recherche Scientifique din Franța. Cei curioși vor putea să viziteze expoziția începând cu ziua de vineri, 2 iulie, de la ora 18:00.

În cadrul „Moon Impact” va fi expusă o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar

Expoziția va avea ca subiect central impactul uriaș care a dus la formarea Terrei și a Lunii, dar și evoluția geologică a acestor corpuri cerești. De asemenea, organizatorii își propun să răspundă unor întrebări precum: în cât timp s-a format Terra pe care o cunoaștem? cum a apărut Luna? dar și dacă viața pe Pământ ar fi fost posibilă fără existența Lunii.

„Moon Impact” expune peste 250 de eșantioane de roci, meteoriți, modele 3D, holograme și proiecții video care vin să completeze argumentele științifice ale cercetătorilor.

Expoziția va pune în fața vizitatorilor mai multe exponate aproape imposibil de întâlnit în mediul înconjurător, printre acestea, este vorba despre o bucată din cel mai vechi meteorit din Sistemul Solar, un eșantion din cel mai adânc foraj executat vreodată, dar și cea mai nouă rocă descoperită, un amestec de plastic și bazalt, descoperită în Hawaii de căpitanul de vas Charles Moore.

Curioșii vor putea afla mai multe despre interdependența vieții de pe Pământ cu lumea minerală, dar și amprenta umană realizată asupra mediului înconjurător (acumularea deșeurilor plastice).

Cei mici vor primi cadou un abonament de trei luni la aplicația Da Vinci Kids

Expoziția oferă explicații detaliate atât pentru adulți cât și pentru copii, fiind adecvată pentru toate vârstele. Ghidați de celebrul astronom Vera Rubin, copiii (6-12 ani) vor afla cu ajutorul broșurii informative temele principale ale expoziției în jurul unor anecdote științifice și își vor putea testa cunoștințele printr-o serie de mini jocuri.

Biletul copiilor va fi însoțit de un cod QR care le va oferi un abonament gratuit timp de trei luni pe aplicația Da Vinci Kids.

Responsabilă pentru existența acestei expoziții este echipa formată din dr. Răzvan Caracaș – coordonatorul proiectului și curatorul expoziției, cercetător la Centre National de la Recherche Scientifique, Ecole Normale Supérieure, Laboratoire de Géologie de Lyon, şi profesor la Universitatea din Oslo, Center for Earth Evolution and Dynamics, Léna Martin, muzeograf la Centre National de la Recherche Scientifique, Laboratoire de Géologie de Lyon și designerul expoziției, cea care a transformat și a pus în practică proiectul, împreună cu echipa IMPACT. Proiectul este finanțat de Consiliul European al Cercetării.

Cât costă biletele la „Moon Impact” și cât durează această expoziție

Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică în programul obișnuit de vizitare, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru copil/student/pensionar, 11 lei pentru biletul de copil ce vine însoțit de abonamentul Da Vinci Kids, și 15 lei pentru adulți. Copiii cu vârste sub 3 ani beneficiază de gratuitate.

Moon Impact

Cookies