BAZAR

Muzeul Antipa deschis vineri noaptea. Ce putem vedea la Noaptea Cercetătorilor – INTRARE LIBERĂ

Timp de o seară, pe 27 septembrie, în Sala Multimedia, începând cu ora 19:30, specialiștii Muzeului îi vor încânta pe toți iubitorii și entuziaștii de știință cu experimente inedite: participanţii vor identifica insectele după sunetele pe care acestea le produc, vor fi preparate insecte necrofage după standardele științifice și muzeale, prezentându-se, totodată, etapele naturalizării și ale restaurării unor specii de vertebrate. Nu în ultimul rând, participanții vor vizita colecțiile de mamifere și lepidoptere ale Muzeului.

„Ne bucurăm enorm că Muzeul Antipa, unul dintre cele mai puternice branduri ale ştiinţei româneşti, s-a alăturat evenimentului nostru. În acest fel, pe lângă experimentele spectaculoase cu lasere, electricitate, gravitaţie, participanţii la Noaptea Cercetătorilor vor avea ocazia unică de a privi în spatele cortinei unui muzeu de ştiinţă şi de a înţelege munca cercetătorilor de acolo”, a declarat Ionuţ Topală, coordonatorul proiectului, din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

În „Noaptea cercetătorilor”, bucureştenii pot vedea si planetele prin telescop şi pot urmări reacţiile nucleare la microscop. Luna viitoare, timp de o noapte, specialiştii în fizică atomică şi astronomie vor oferi publicului din Bucureşti un spectacol ştiinţific excepţional. Detalii despre acesta, aici. Programul complet de la Noaptea Cercetătorilor îl găsiți aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button