Muzeul Antipa dăruiește câte un mărțișor pentru fiecare vizitatoare: intrare gratuită pentru doamne și domnișoare în ziua de 1 Martie

29 feb. 2024
4954 Afișari
Muzeul Antipa dăruiește câte un mărțișor pentru fiecare vizitatoare: intrare gratuită pentru doamne și domnișoare în ziua de 1 Martie
Muzeul Antipa dăruiește câte un mărțișor pentru fiecare vizitatoare: intrare gratuită pentru doamne și domnișoare în ziua de 1 Martie | Sursa foto: Agerpres

La Muzeul Antipa, doamnele și domnișoarele au intrare gratuită pe data de 1 Martie. Ultima intrare la muzeu se va face la ora 17:00.

Intrare gratuită de 1 Martie, pentru doamne și domnișoare, la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa oferă un altfel de mărțișor cu ocazia zilei de 1 Martie, mai exact intrare gratuită pentru doamnele și domnișoarele care aleg să treacă pragul muzeului în prima zi de primăvară.

Vineri, spațiul este deschis între orele 10:00 și 18:00, potrivit unui comunicat.

Porțile Muzeului Antipa se deschid pe 1 Martie pentru toate doamnele și domnișoarele care, în prima zi calendaristică de primăvară, primesc în dar… intrarea gratuită la Muzeu!

Vă așteptăm așadar vineri, între orele 10.00 – 18.00 (ultima intrare se face la ora 17.00) să petreceți prima zi de primăvară alături de noi!

Târg de mărțișoare la Muzeul Satului

Dacă vizitați Muzeul Antipa, ținem să reamintim că la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (care se află în apropiere) are loc evenimentul „Mărțișorul, simbol al Primăverii”, până pe 3 martie 2024.

Reprezentanții muzeului au transmis următoarele într-o postare pe Facebook.

În perioada 26 februarie – 3 martie vă așteptăm cu drag la Târgul de Mărțișor de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Mărțișorul este unul dintre cele mai populare obieciuri românești, motiv pentru care la târg vor fi prezenți numeroși meșteșugari care își vor prezenta creațiile: mărțișoare de diferite forme și culori, păpuși și alte obiecte confecționate manual.

Sub nenumărate înfățișări, de la simplul șnur, cel mai adesea alb-roșu, însoțit sau nu de o amuletă, până la cele mai meșteșugite forme, prins în piept sau la încheietura mâinii și apoi agățat adeseori într-un pom înflorit, dăruit fetelor, dar și băieților, mărțișorul este unul dintre cele mai populare obiceiuri românești.

Includerea în patrimoniul imaterial UNESCO stă mărturie a valorii acestei tradiții desprinse din credințele agrare ale reînnoirii timpului.

Evenimentul are loc pe Șoseaua Kiseleff nr. 28-30, în intervalul orar 09:00-17:00.

Și dacă doriți să oferiți un cadou de-a dreptul special, ASPA organizează un târg de adopții sâmbăta aceasta, unde 10 cățeluși așteaptă să-și găsească familii.

Cookies