Muzeul Abandonului, primul muzeu exclusiv digital din România, găzduit în București, pe Str. Amzei. Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot vedea cum sunt alcătuite expozițiile

04 aug. 2023
911 Afișari
Muzeul Abandonului, primul muzeu exclusiv digital din România, găzduit în București, pe Str. Amzei. Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot vedea cum sunt alcătuite expozițiile
Muzeul Abandonului, primul muzeu exclusiv digital din România, găzduit în București, pe Str. Amzei. Intrarea este liberă, iar vizitatorii pot vedea cum sunt alcătuite expozițiile. Imagine simbol: Pexels

În perioada 10 august – 7 septembrie 2023, Muzeul Abandonului, primul muzeu exclusiv digital din România, va fi găzduit de spațiul expozițional al Cartierului Creativ, aflat pe strada Amzei nr. 13.

„Unboxing Muzeul Abandonului – live museum”

Primul muzeu exclusiv digital din România, Muzeul Abandonului, va fi găzduit în București, de spațiul expozițional al Cartierului Creativ din Piața Amzei.

“Unboxing Muzeul Abandonului – live museum” este o expoziție-laborator care le va prezenta vizitatorilor o parte din activitățile de cercetare ale muzelui digital, dar și o translare parțială în plan fizic a expoziției Sighet – Cămin Spital.

Muzeul Abandonului va prezenta în spațiul din Piața Amzei 13 laboratorul de arhivare, proiectul de realitate virtuală Sighet Cămin Spital, expoziția fizică cu aceeași temă, dar și 4 conferințe marca MA, ce se vor dezvolta în jurul mai multor paliere de lucru: particularități ale unui muzeul digital cu temă socială, arhiva abandonului, direcțiile de cercetare ale muzeului pentru 2023 și 2024 și conexiunile cu comunitatea MA.

Muzeul Abandonului va deschide pe data de 10 august 2023 un spațiu-eveniment versatil, unde vizitatorii vor putea vedea și experimenta viața unui muzeu din interior.

Mai mult decât atât, publicul va putea vedea cum se alcătuiesc expozițiile, care sunt procesele din spatele lor, cum funcționează o arhivă muzeală și cum se conturează proiectele viitoare.

Muzeul Abandonului
Muzeul Abandonului. Sursa foto: Facebook/ Muzeul Abandonului

Unboxing Muzeul Abandonului – live museum va cuprinde:

  • POP-UP MUSEUM PHYGITAL: Expoziția Sighet. Cămin Spital, într-un mix de obiecte fizice din colecția muzeului și 5 stații VR care vor permite explorarea în realitate virtuală a primei expoziții Muzeul Abandonului, dedicată căminului spital de la Sighet pentru copii irecuperabili
  • DIGITIZAREA arhivelor MA – un mic laborator live de arhivare, în care vizitatorii pot vedea etapele creării unei arhive, așa cum se întâmplă ele în spatele ușilor închise ale muzeelor
  • TURURI GHIDATE ALE EXPOZIȚIEI, cu membri ai echipei MA
  • LABORATOR DE CERCETARE – masa de lucru a următoarei expoziții MA – ZAU DE CÂMPIE – Lumina din întuneric. Cea mai recentă expediție de cercetare a echipei Muzeul Abandonului va fi expusă parțial în cadrul spațiul din Amzei 13, iar vizitatorii vor putea fi martorii proceselor de coagulare a conceptului curatorial din expoziția pe care o vom finaliza în 2024.
  • Joia la MA | Mini conferințe pe teme de interes ale muzeului.

Proiectul “Unboxing Muzeul Abandonului – live museum” se va desfășura în perioada 10 august – 7 septembrie, de miercuri până duminică, între orele 12 și 20. Intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi vizionate pe site.

Te-ar putea interesa și:

Cookies