Muzeu de artă în Primăria Capitalei? Ideea îi aparține viceprimarului Stelian Budjuveanu

09 feb. 2023
133 Afișari
Muzeu de artă în Primăria Capitalei? Ideea îi aparține viceprimarului Stelian Budjuveanu
Muzeu de artă în Primăria Capitalei? Idea îi aparține viceprimarului Stelian Budjuveanu. Sursa foto: Buletin de București

Cu ocazia deschiderii expoziției Art Safari, viceprimarul Capitalei Stelian Budjuveanu a lansat o propunere inedită organizatorilor acestei expoziții: cum ar fi ca Primăria Capitalei să găzduiască o expoziție de artă? Ajuns la ediția a 11-a, Art Safari se desfășoară între 10 februarie și 14 mai la Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București), situat în centrul Capitalei, pe strada Lipscani 18-20.

A 11-a ediție a expoziției Art Safari se va deschide publicului începând cu data de vineri, 10 februarie, astăzi având loc conferința de presă de dinainte de inaugurare. La acest eveniment a participat și viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu, care a oferit detalii atât despre expoziția de artă, despre Palatul Dacia-România unde are loc această ediție Art Safari dar și despre posibilitatea ca sediul Primăriei Capitalei să găzduiască o expoziție de artă.

Palatul Dacia-România, unde are loc ediția a 11-a a Art Safari, va intra în curând în lucrări de modernizare

În cadrul conferinței de presă de dinainte de deschiderea expoziției Art Safari, viceprimarul Stelian Budjuveanu a lăudat organizatorii evenimentului pentru aducerea mai multor opere de artă din întreaga lume chiar în centrul Bucureștiului, în clădiri simbolice pentru oraș, precum este Palatul Dacia-România. Totodată, Budjuveanu a declarat că palatul va intra în curând în reabilitare.

„Suntem bucuroși că putem să punem la dispoziția bucureștenilor aceste clădiri minunate pe care le avem la nivelul municipalității, să ne bucurăm de ele până când intră în reabilitare. Până când vor avea finalizate acele lucrări de consolidare și reabilitare și vor fi redate bucureștenilor.”, a explicat viceprimarul Capitalei.

Pentru reabilitarea acestui palat istoric există deja două cereri de finanțare prin două programe: una prin PNRR și alta prin Programul Național, în acest moment fiind derulată evaluarea acestor cereri.

Muzeu de artă în Primăria Capitalei? Idea îi aparține viceprimarului Stelian Budjuveanu

Cu această ocazie, Stelian Budjuveanu a lansat o propunere organizatorilor Art Safari: ca Primăria Capitalei să găzduiască o expoziție de artă.

„Vreau să fiu curajos astăzi și îmi permit să fac o invitație către Art Safari. Poate faceți o expoziție chiar în sediul Primăriei Capitalei. O clădire extraordinară, pe care o avem pe (strada) Regina Elisabeta și pe care, cu siguranță, toți Bucureștenii se vor bucura să o viziteze și să combinăm arta, cultura, frumosul, cu administrația.”, a declarat viceprimarul Capitalei, Stelian Budjuveanu.

Cât despre ediția din acest an, organizatorii Art Safari recomandă bucureștenilor să facă o vizită în Centrul Vechi al orașului pentru a vedea expoziția de la Palatul Dacia-România, unde se află 600 de lucrări în patru pavilioane de artă.

„Eu aș recomanda o vizită în Centrul Vechi, în Palatul Dacia-România, pentru puțin soare. Bineînțeles că favoriții mei sunt marii maeștri ai picturii spaniole, niște lucrări extrem de interesante, pline de soare, de veselie, de culoare și cred că e nevoie de asta, aici, la București. Avem 6,000 de metri pătrați de artă, care sunt invadați de 600 de lucrări, printre care și foarte multe instalații, copaci care se schimbă, anotimpuri care trec, instalații care răspund la lumină. Sunt 4 pavilioane expoziționale, două de artă contemporană, două de artă de patrimoniu. Avem lucrări din Franța, Spania și bineînțeles România și, să nu uităm, avem anul acesta și Republica Moldova.”, a declarat Ioana Ciocan, CEO Art Safari.

Primăria Capitalei, după 4 ani de guvernare Firea | Venituri bugetare mai mari cu 30%, salarii de bază și sporuri pentru angajați mai mari cu 400% - Buletin de București

CITEȘTE ȘI

Bugetul Primăriei Sectorului 2 a fost aprobat. Banii se vor duce, în principal, în educație, infrastructura rutieră și reabilitarea termică a blocurilor

“Un Palat doar pentru artă”, zi și noapte deschis în inima Bucureștiului. Începe Art Safari – ediția 11

Ce se mai poate construi ilegal în București: azi, despre o rampă de spălat mașini apărută pe Șoseaua Fabrica de Glucoză

Cookies