SMART CITY

Mutu: „Voi face demersurile necesare pentru ca niciun copil să nu rămână fără loc în grădiniță”

„Continuăm înscrierile pentru preșcolari la grădinițele de vară din Sectorul 6!

Deși Inspectoratul Școlar al Municipiului București a comunicat ieri după amiază un termen extrem de scurt până la închiderea și centralizarea acestor înscrieri, respectiv mâine la prânz (19 iunie 2020), voi face toate demersurile necesare pentru ca niciun copil să nu rămână fără loc în grădinița estivală.

Suntem pregătiți, am verificat deja aplicarea măsurilor de prevenție și siguranță la o parte din cele 27 de unități din Sectorul 6 și voi susține deschiderea celor cu o curte generoasă, amplasate în zone diferite ale sectorului, pentru accesul facil al tuturor membrilor comunității.

Așadar, astăzi și mâine dimineață puteți depune cererile de înscriere, fie online sau direct la sediul grădiniței de care aparține copilul dumneavoastră”, scrie pe pagina de Facebook, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Grădinițele de vară din sector vor fi deschise în lunile iulie și august, prin rotație, astfel încât să fie asigurată îngrijirea și educația preșcolarilor inclusiv pe perioada vacanței, iar părinții să aibă unde să îi lase pe copii cât timp merg la serviciu. 

„Pentru creșele din sectorul nostru, adresa de mail cresadevara@dgaspc6.com este cel mai rapid instrument de înscriere a celor mici”, precizează edilul. 

Bani de la Primăria Sectorului 6 pentru plata bonelor

În plus, pentru a veni în sprijinul părinților care lucrează și nu au cine să-și lase copiii, administrația locală a pregătit un proiect prin care acordă bani familiilor ce optează pentru bone în vederea îngrijirii copiilor. 

„Suplimentar, după cum am anunțat deja, vom acorda sprijin financiar familiilor ce apelează la serviciile unei bone. Sper ca aleșii tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local Sector 6 să voteze acest proiect, aflat acum în dezbatere publică și să ridicăm astfel o povară de pe umerii părinților care se întorc la activitățile profesionale”, conchide primarul Mutu. 

Ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară familiilor care au venituri nete pe membru de familie de până la 3500 lei pe lună. Ajutorul financiar acordat va fi diferențiat în funcție de veniturile nete realizate, după cum urmează:
 710 lei/lună – pentru venituri nete pe membru de familie de până la 2100 lei/lună
 550 lei/lună – pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse între intre 2101 – 2500 lei/lună
 390 lei/lună – pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse intre 2501 – 3000/lună
 250 lei/lună – pentru venituri nete pe membru de familie cuprinse intre 3001 – 3500 lei/lună. Proiectul poate fi consultat integral aici.

Metodologia privind acordarea ajutorului financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bone este disponibil aici. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button