Mutarea pe Otopeni va creşte preţul biletelor la Wizz Air

de:
10 nov. 2011
0 Afișari
Mutarea pe Otopeni va creşte preţul biletelor la Wizz Air

„Managementul Aeroportului Otopeni nu va face bine dacă forţează companiile low cost să se mute. Cred că Wizz Air are o poziţie destul de bună pe piaţă încât să nu plece, dar dacă va trebui să ne mutăm, vom fi forţaţi să ne revizuim capacitatea de transport şi tarifele. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla pieţei de aviaţie este ca, din cauza unei decizii ca aceasta, companiile să plece şi să facă investiţii pe alte pieţe”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Jozsef Varadi. El spune că Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) practică tarife mai mari comparativ cu alte aerogări din regiune precum Varşovia şi Budapesta.

„Este ridicol, pentru că nu există o justificare din punct de vedere al pieţei pentru aceste tarife”, a afirmat directorul Wizz Air.

Ministerul Transporturilor a decis să transforme Aeroportul Băneasa într-o aerogară destinată curselor VIP şi să transfere zborurile low cost pe Aeroportul Otopeni până în 2012-2013.

Wizz Air va lansa în vara anului viitor (23 iunie) un nou zbor, pe ruta Bucureşti-Verona, care va fi operat de trei ori pe săptămână, şi va creşte frecvenţa altor zboruri prin adăugarea celei de-a şasea aeronave bazei din capitală.

Astfel, va creşte numărul zborurilor din Bucureşti către Milano Bergamo, Veneţia Treviso, Madrid, Dortmund, Bari, Cuneo Torino, Forli Bologna şi Pisa, care vor fi operate cu o frecvenţă de 3 până la 14 zboruri pe săptămână.

Cookies