Evenimentele sunt programate astfel de 30 septembrie pe 2 octombrie, de pe 28 pe 30 octombrie, de pe 11 pe 13 noiembrie, de pe 2 pe 6 decembrie, de pe 17 pe 23 decembrie.
”Întrucât ediţiile anterioare ale târgurilor „Festin Românesc” s-au bucurat de succes în rândul vizitatorilor, organizatorii îi vor întâmpina şi de această dată cu noutăţi pe iubitorii de mâncare tradiţională, gurmanzi şi gurmeţi, astfel încât plăcerea degustărilor să fie deplină. Astfel, primul targ va fi dedicat recoltelor toamnei bogate, iar atracţia acestuia va fi mustăria instalată pe loc, pentru a face ca mustul proaspăt să curgă în paharele vizitatorilor”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorului, remis B365.ro
Vizitatorii se vor mai putea opri la restaurantul prezent în târg, pentru a servi din mâncărurile aburinde: sarmale maramureşene, grătare din cărnuri aromate şi legume perpelite.
Peste 25 de mici producători din ţară vor mai fi prezenţi în Târgurile „Festin Românesc”, pentru a oferi:
– brânza din lapte de vacă, oaie şi capră cu derivate: caşcavele (afumate şi neafumate), telemea, urdă (dulce şi sărată), burduf (simplu şi în coaja de brad), specialităţi de brânză cu verdeţuri, casuri (brânză fermentată în mod tradiţional) – oferite de producători din Fundata (Braşov), Jina Sibiului, Galaţi, Asau (Bacău) şi Topoloveni (Argeş)
– carne şi preparate din carne (cârnaţi, pastrame, afumături): specialităţi din raţă, gâscă şi jigo de berbecuţ; specialităţi secuieşti; pastrame şi cârnaţi din carne de vânat; pastrame şi cârnaţi din oaie; salamuri, parizer, cârnaţi, tobă, muşchiuleţi crud afumaţi şi tradiţionali româneşti – oferite de producatori din Covasna, Suceava, Botoşani şi Galaţi;
– sarmale maramureşene cu brânză, ceapă verde şi pasat, sarmale maramureşene de post cu ciuperci şi pasat şi plăcintă maramureşeană cu brânză – produse tradiţionale atestate din 2009;cafea la nisip;
– specialităţi internaţionale: italieneşti (brânzeturi, prosciutto), franţuzeşti (dulceţuri) şi ungureşti;
– pâine şi specialităţi de panificaţie;
– miere de albine: miere ecologică, specialităţi preparate cu miere şi propolis;
– sucuri şi braga – oferite de producători din Blaj (Alba) şi Constanţa;
– dulciuri, cozonaci şi plăcinte produse pe loc, în târg, dulci şi sărate, covrigi şi turtă dulce – oferite de cofetari şi patiseri din Maramureş, Suceava, Botoşani şi Topoloveni;
– ceaiuri şi siropuri naturale din plante, sucuri naturale din fructe şi cereale (braga);
– băuturi alcoolice de la cramele Botarcani (Argeş), Pietroasele Buzău şi palincă Tramuta de Bihor;obiecte meştesugăreşti, vase din ceramică, îmbracăminte (ii, rochii), covoare olteneşti, obiecte casnice şi mic mobilier din lemn, podoabe, arame şi produse din piele.