Muse a deschis Rock the City cu un show de lumini și solouri de chitară, în stil britanic

de:
30 iul. 2016
0 Afișari
Muse a deschis Rock the City cu un show de lumini și solouri de chitară, în stil britanic

La aproape zece ani de la primul lor show în România, artiștii au adus, de data aceasta, la București, conceptul celui mai nou album al lor, „Drones”, ce are printre teme alienarea, lipsa de empatie, conflictul între Est și Vest și tendințele de militarizare, scrie Agerpres.

Concertul de o oră și jumătate a început cu sunetele distorsionate de chitară ce sunt semnătura celor de la Muse, urmate de urletele unui sergent de brigadă incluse în piesa „Psycho” — primul cântec al serii.

Show-ul a cuprins, pe toată durata sa, proiecții impresionante de lumini, ce construiau, pe rând, pe ecranele uriașe din spatele artiștilor, metropole, figuri geometrice în mișcare și coloane ce creșteau pe ritmul muzicii. Proiecțiile de o exactitate chirurgicală au alternat, pe aceleași ecrane, cu imagini live ale publicului de lângă scenă sau filmări amețitoare, tot în timp real, din spatele instrumentelor artiștilor.

Cântecele au variat de la note delicate până la intervenții rock în forță, toate dublate de o prezență sobră și profesionistă a muzicienilor.

Într-o seară caniculară, în fața Palatului Parlamentului, solistul Muse, Matt Bellamy, a apărut pe scenă îmbrăcat în costum mulat, închis la culoare, cu mâneci lungi și a migrat, în timpul show-ului, de la microfonul unde a cântat și a executat solo-uri la chitară și la pian, pe marginile extreme ale scenei uriașe, când a încurajat publicul să se manifeste, la piesa „Starlight”.

Dialogul solistului cu publicul a fost minim, dar călduros, de la „Bună seara, București!” de la începutul spectacolului, până la finalul show-ului, când a făcut, indirect, o promisiune că trupa se va întoarce, cu „See you later!” („Pe curând!” — n.r.).

Printre piesele cântate de artiști s-au numărat și hiturile care au fost cântate de public: „Resistance”, „Supermassive Black Hole” sau „Uprising”.

Toate acestea au fost însoțite de proiecțiile ce au variat de la forme psihedelice mișcătoare, la versuri ale cântecelor, siluetele muzicienilor supradimensionate și multiplicate și explozii stelare. Proiecțiile de pe ecran au fost completate, în anumite momente ale show-ului, cu mici cadouri pentru fani: la cântecul „Starlight”, în public au fost aruncate uriașe mingi albe iar cu câteva minute înainte de finalul spectacolului au fost pornite tunurile de confetti.

Show-ul celor de la Muse s-a încheiat cu „Knights of Cydonia”, în varianta de concert, cu intervenții la muzicuță.

Festivalul Rock the City continuă și sâmbătă, tot în Piața Constituției, când cap de afiș sunt cei de la Iron Maiden. Această formație va promova la București cel mai recent album — „The Book of Souls”. Cel de-al 16-lea album de studio le-a adus veteranilor de la Iron Maiden și cel de-al 5-lea Number One în Marea Britanie, după „The Number of the Beast” (1982), „Seventh Son of a Seventh Son” (1988), „Fear of the Dark” (1992) și „The Final Frontier” (2010).

Potrivit organizatorilor, spectactorii nu au voie la concert cu binocluri, sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanțuri, obiecte periculoase, bagaje sau genți voluminoase, aparate foto profesionale sau semi profesionale (cu obiectiv detașabil), aparate de înregistrare audio-video, tablete/IPad-uri.

În caz de ploaie, participanții sunt rugați să folosească pelerine, deoarece accesul cu umbrele nu este permis. De asemenea, intrarea cu medicamente este permisă doar în baza rețetei medicale aferente.

La intrarea în spațiul de concert, toți participanții vor fi percheziționați de agenții de securitate.

Accesul cu alimente și băuturi din afara spațiului de concert nu este permis.

Porțile se deschid, sâmbătă, la ora 17,00. Accesul în spațiul concertului va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului, spectatorii fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

Cookies