ȘTIRI

Munții Carpați, surprinși din nou din București. Imaginea care te duce cu gândul direct pe pârtie, fără aglomerația de pe Valea Prahovei

Cunoscutul fotograf bucureștean Dan Mihai Bălănescu a reușit, încă o dată, să surprindă munții Carpați într-o fotografie de iarnă călduroasă din vârful hotelului Intercontinental.

Fotograful Dan Mihai Bălănescu a reușit să fotografieze munţii Carpaţi chiar din inima Bucureștiului. Trebuie precizat că această formă de relief nu se poate vedea în mod normal din Capitală, fiind nevoie de o serie de condiții meteo prielnice. Vremea din ultimele zile pare să fi fost însă perfectă.

În imagine se pot vedea foarte clar crestele înzăpezite ale munţilor Carpaţi, în timp ce în prim plan se înfăţişează eterna Casă a Presei. Se pare că motivul pentru care munţii Carpaţi au fost vizibili locuitorilor din Bucureşti au fost condiţiile meteo din ultimele zile, când a predominat cerul senin şi temperaturile neobişnuit de crescute pentru această perioadă.

Ce spunea fotograful despre fotografiile cu munții din București

„Nu este pentru prima dată, cred că am fotografiat în fiecare an, atât vara, cât și iarna. Este și un fenomen ce se datorează obiectivului folosit. Atunci când folosești obiective cu focală mare, fenomenul se numește compresie. Planul se comprimă, pentru că fotografia este în 2D, nu în 3D, și atunci lucrurile sunt comprimate.

Dar vă garantez că și cu ochiul liber – și am surprins fotografii chiar și cu telefonul mobil – se vedeau extrem de bine. Au fost condiții foarte bune, o atmosferă foarte clară după ploaia ce a fost cu o zi înainte, răcoarea de dimineață, aerul curat”, spunea Dan Mihai Bălănescu anul trecut, tot în februarie, după ce a surprins un cadru asemănător.

Dan Mihai Bălănescu este fotograf independent, pasionat de fotografie, de București și România. Câștigător în 2015 al concursului Ochiul Magic, cel mai mare concurs de fotografie din România. A obținut locul 2 la cel mai mare concurs organizat în 2016 de către cei de la F64.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button