Munţii Carpaţi, fotografiaţi din Bucureşti FOTO. În ce perioade putem admira munţii din Capitală

de:
20 feb. 2015
2 Afișari
Munţii Carpaţi, fotografiaţi din Bucureşti FOTO. În ce perioade putem admira munţii din Capitală

Fotografia a fost realizată de la etajul opt al clădirii Hermes Business Center, după cum a povestit Andrei Bîrsan, preşedintele asociaţiei „Bucureştiul Meu Drag„, pentru B365.ro. Fotograful a reuşit să capteze, în imagini, Vârful Leaota, Vârful Costila şi Munţii Baiului, deşi se află la aproximativ 70 de kilometri distanţă de Bucureşti.

Alte fotografii cu munţii, vizibili din Capitală, au fost postate pe pagina de facebook Parcul Naţional Văcăreşti.

Conform geografilor, nu se întâmplă prea des ca munţii Carpaţi să fie vizibili din Capitală, însă acest lucru este posibil atunci când aerul este curat şi mai degrabă toamna sau iarna.

Mai precis, după cum a explicat Cornel Tudose, lector universitar la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti, într-un articol publicat pe obiectiv.info în 2014, acest lucru se întâmplă din cauza atmosferei foarte rarefiate şi a razelor soarelui, care creează un efect de lupă care măreşte orizontul, aducând astfel munţii mai aproape.

„Fenomenul se petrece de obicei toamna şi iarna (…) Munţii se pot observa în special după răsăritul soarelui, dar şi în timpul zilei, în condiţiile unei evapotranspiraţii reduse, cauzată de temperaturile scăzute”, a completat acesta.

În luna mai a anului trecut, şi fotograful Cristian Vasile, de la Bucureşti Optimist, a reuşit să fotografieze Munţii Carpaţi din Bucureşti, fotografiile sale devenind, în scurt timp, virale pe internet.

Cookies