Munți de gunoaie în parcul Herăstrău. Focar de poluare în Sectorul 1

08 apr. 2021
190 Afișari
Munți de gunoaie în parcul Herăstrău. Focar de poluare în Sectorul 1

Munți de gunoaie în parcul Herăstrău. Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1, a făcut publice, joi, câteva fotografii cu gunoaiele din cel mai mare parc al Capitalei.

În imagini sunt arătați munți de gunoaie în parcul Herăstrău, acesștia fiind depozitați direct pe spațiul verde, în mijlocul naturii.

Edilul afirmă că acest lucru s-a întâmplat după ce a expiratcontractul dintre ALPAB, o  instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București, care administrază Parcul Herăstrău, și compania de salubrizare Romprest.

De asemenea, Clotilde Armand afirmă că, deși Parcul Herăstrău se află în administrarea Primăriei Capitalei, instituția pe care o conduce va ajuta la eliberarea gunoaielor.

Munți de gunoaie în parcul Herăstrău

”Asta se întâmplă acum în Parcul Herăstrău. Am sesizat serviciul de Mediu al Poliției Locale să verifice situația. Astfel, această problemă a fost generată de expirarea contractului dintre Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), instituție aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București care administrază Parcul Herăstrău, și Compania Romprest. Din această cauză, în diferite zone ale parcului, au apărut depozite de gunoaie care pun în pericol sănătatea locuitorilor Capitalei. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, Primăria Sectorului 1 este gata să intervină și să ajute Primăria Generală să strângă gunoaiele până când ALPAB va încheia un nou contract de salubrizare. Chiar dacă Parcul Herăstrău nu se află în administrarea noastră, asta nu înseamnă că nu ne interesează ce se întâmplă acolo. Nu putem sta cu brațele încrucișate și să asistăm la îngroparea în gunoaie a celui mai important parc al Capitalei” – a transmis primarul sectorului 1 Clotilde Armand.

La fața locului au ajuns și reprezentanții Gărzii de Mediu, care încearcă să afle cine se face vinovat de deversarea gunoaielor direct în parc.

Cookies