Muntele de gunoi dintr-un apartament din București, descoperit de pompierii chemați de urgență la incendiu. 20 de oameni au muncit să scoată iadul din casă

24 mai 2023
408 Afișari
Muntele de gunoi dintr-un apartament din București, descoperit de pompierii chemați de urgență la incendiu. 20 de oameni au muncit să scoată iadul din casă
Muntele de gunoi dintr-un apartament din București, descoperit de pompierii chemați de urgență la incendiu. 20 de oameni au muncit să scoată iadul din casă. Sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Un incendiu a izbucnit duminică, 21 mai, într-un apartament din Sectorul 2, unde echipaje ale Poliției Locale s-au deplasat la fața locului, unde au descoperit foarte mult gunoi. Ce au găsit în interiorul locuinței l-a uimit și pe primarul Radu Mihaiu.

Gunoi și mizerie au găsit polițiștii într-un apartament din S2 după ce a luat foc

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a postat pe Facebook imagini cu interiorul apartamentului în care s-a iscat incendiul duminică. În locuință era foarte mult gunoai strâns de-a lungul anilor:

Fără cuvinte. Așa am rămas, pentru câteva minute, când am văzut imaginile acestea dintr-un apartament din Sectorul 2, a declarat primarul. Duminică, Poliția Locală a fost sesizată cu privire la un incendiu și s-a deplasat la fața locului. Ce a găsit acolo este de neimaginat.

Cauza incendiului, spune edilul, ar fi pornit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată. Din cauza acesteia, ambalajele și gunoaiele strânse de-a lungul anilor în apartament au luat foc.

Autoritățile au fost nevoițe să intervină și au chemat operatorul de salubritate pentru a oferi ajutor. Intervenția angajaților se face cu greu. Apartamentul se află la etajul 8, iar utilitățile (curentul și gazele) au fost oprite:

Am chemat operatorul de salubritate să ajute, dar acesta intervine cu greu la etajul 8 al unui bloc unde au fost oprite atât curentul cât și gazele.

Pentru a acționa în vederea curățării și igienizării apartamentului, operatorul de salubritate a dispus de 20 de angajați care au luat parte la operațiunie, iar eliberarea scărilor a fost un pas important.

Greu de imaginat că există persoane care locuiesc în astfel de apartamente, a spus primarul.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 oferă ajutor persoanelor aflate într-o situație similară prin curățenia apartamentului și o minimă mobilare, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local adoptată anul trecut. Pentru acest lucru, este nevoie de acordul persoanei în cauză, însă deseori este greu de obținut, a explicat Radu Mihaiu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies