Muniție de război găsită pe șantierul de la Centura București. Cum afectează lucrările

24 mai 2022
486 Afișari
Muniție de război găsită pe șantierul de la Centura București. Cum afectează lucrările
Muniție de război găsită pe șantierul de la Centura București. Cum afectează lucrările. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Pe șantierul de la Centura București, între DN2 și A2, a fost găsită muniție de război. Imediat au fost chemate autoritățile pentru preluare și neutralizare, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor. Tot Irinel Ionel Scrioșteanu spune care sunt motivele care au dus la îngreunarea lucrărilor.

Muniție de război găsită pe șantierul de la Centura București

Irinel Ionel Scrioșteanu declară că echipele s-au confrunat cu o situație dificilă și riscantă pe șantierul de la Centura București, între DN2 și A2. A fost găsită muniție de război în timpul executării lucrărilor.

Imediat au fost chemate atât echipajele Poliției Române, cât și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției din cele două războaie mondiale, declară secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Muniție din cele două războaie mondiale găsită pe șantierul Centurii Capitalei. Sursa foto: Facebook/Irinel Ionel Scriosteanu
Muniție din cele două războaie mondiale, găsită pe șantierul Centurii Capitalei. Sursa foto: Facebook/Irinel Ionel Scriosteanu

Stadiul lucrărilor este dezamăgitor

Scrioșteanu dă de înțeles că lucrările au fost întârziate și din cauză că a fost găsită muniția de război pe șantier, dar există și alte motive:

  • Lucrările au fost îngreunate și de demolarea construcțiilor ce se aflau pe culoarul de expropriere de pe Centura București, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.

„O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor”, declară Irinel Ionel Scrioșteanu pe Facebook.

În prezent, echipele execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate.

Stadiul lucrărilor la șantierul de la Centura București este de 17.2%, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Secretarul de stat în MT declară că recuperarea timpului pierdut este o prioritate. Astfel, i-a cerut antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, „în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor”.

Scrioșteanu i-a avertizat atât pe constructor (compania italiană Tirrena Scavi SpA), cât și pe cei care sunt responsabili de proiect că urmează să monitorizeze îndeaproape lucrările de pe șantierul Centurii Bucureștiului și că o să ceară sancționarea oricărei noi întârzieri.

„Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real”, a conchis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Cookies