BAZAR

Munca multă, fusta scurtă şi evaziunea sunt păcate mari, conform bisericii ortodoxe

Biserica ortodoxă Sfânta Treime Ghencea din București a postat pe site-ul său o listă cu aproape 200 de păcate pe care enoriașii ar trebui să le evite sau, dacă păcătuiesc, să le mărturisească, scrie româniatv.net.

Din cele 193 de păcate inventariate, o mare parte dintre ele li s-ar părea enoriaşilor de rând lucruri fireşti. De exemplu, negustorii să aibă grijă, „fiind scumpaci, am vândut cu preţ prea mare” este considerat păcat.

Biserica pare să lupte şi pentru combaterea evaziunii fiscale pentru că se consideră un păcat şi depunerea de declaraţii de venit false.

Potrivit aceluiaşi îndreptar, soţii nu au voie „să se împreuneze” de mai multe ori în 24 de ore pentru că asta ar însemna că le place, iar sexul este destinat doar procreării. „Am făcut păcatul gomoriei (prostii cu gura, sex oral). Am privit filme, poze cu prostii (…) Am în casa poze, statui cu prostii”, se stipulează la păcatele 111 şi 113.

Conform păcatului 117, munca multă se consideră tot un păcat: „M-am lăcomit la muncă. Am muncit peste puteri, încât poate chiar m-am şi îmbolnăvit”.

De asmenea, femeile care poartă fustă scurtă sau se machiază încalcă principiile moralei religioase, conform păcatelor 133 şi 134: „M-am machiat, rujat, vopsit la păr, am dat unghiile cu ojă etc. Am purtat cercei, margele, inele, coliere, bratari, pantofi cu toc. Mi-am facut parul (…) Ca femeie, am purtat pantaloni sau fusta scurta, n-am purtat capul acoperit, am mers sau am vorbit, ca sa atrag barbatii.”

Lista celor 193 de păcate o puteţi vedea aici.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button