“Mulțumim, PMB!” Poză la minut cu bucureșteni nervoși, prizonieri la Podul Grant. “Până în martie avem de îndurat, tot traficul de pe Grant e acum pe Basarab!”

20 oct. 2023
2585 Afișari
“Mulțumim, PMB!” Poză la minut cu bucureșteni nervoși, prizonieri la Podul Grant. “Până în martie avem de îndurat, tot traficul de pe Grant e acum pe Basarab!”
“Mulțumim, PMB!” Poză la minut cu bucureșteni nervoși, prizonieri la Podul Grant. “Până în martie avem de îndurat, tot traficul de pe Grant e acum pe Basarab!” | Sursa foto: Info Trafic Rutier - București si Ilfov / Accidente / Filmari / Radare

Bun găsit într-o nouă zi în care în traficul din București se duce bătălia (cu nervii) de la Podul Grant, cel mai pomenit loc (și blogoslovit) din oraș din această primă săptămână în care este închis pentru mașini.

Și săptămâna a început intens, cu podul Grant închis și cu tramvaie 41 blocate (acestea rămânând, practic, singura legătură directă dintre cartierele Crângași, Militari și Drumul Taberei și nordul Bucureștiului. Luni a fost ziua în care au fost copii au ajuns la școală când se suna de intrare la a patra oră.

“Mulțumim, PMB!” Poză la minut cu bucureșteni nervoși, prizonieri la Podul Grant. “Până în martie avem de îndurat, tot traficul de pe Grant e acum pe Basarab!”
Aglomerația de la Podul Grant | Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Azi, când s-a mai nimerit să fie și vineri (vinerea fiind o zi tradițional bezmetică în traficul din oraș), situația devine, desigur, și mai compolicată.

Bătălia zilnică de la Podul Grant

Azi, un bucureștean – șofer de microbuz – publică plin de năduf o imagine de pe la prânz, din zona cu trafic sugrmumat din cauza închiderii podului. Spune sarcastic  „Mulțumim, PMB!”, și în comunitatea Info Trafic Rutier – București și Ilfov / Accidente / Filmari / Radare” începe dezbaterea bucureștenilor.

Foarte mulți îi împărtășesc supărarea și frustrarea, dar există și bucureșteni care vorbesc despre nevoia acestor lucrări de consolidare a Podului Grant:

Acum, pe bune, indiferent de culoarea politică, acel pod trebuia consolidat. Orice pod închis într-o capitală aglomerată grav precum Bucureștiul produce haos și aglomerație, însă nu avem de ales. Să sperăm că se vor mișcă repede. De bine, de rău măcar se consolidează podul, în loc să dăm banii pe concerte, la biserici, premii pentru cine are balconul frumos. La noi au fost multe chestii ignorate, acum când se face (chiar și termoficarea) țipăm la cel care a luat inițiativa să repare că de ce face…

Imediat, vin celelalte opinii, ale bucureștenilor care nu contestă nevoia reparațiilor, ci modul în care se face și, mai ales, timingul:

Se vor mișca la fel de repede ca pe Prelungirea Ghencea sau orice alt șantier ce tine de PMB…

Au avut o vară întreagă, sa nu mai zic de ultima partea pandemiei, când lucrurile au fost mai relaxate. Deunăzi a apărut un filmulet cu 3 inși care dădeau cu ciment peste crapaturi la fel cum dai în casa pe pereți…

Cu siguranță, domnul acesta vorbește despre înregistrarea video cu muncitorii care dădeau la mistrie pe pod, am vorbit și noi despre ea, o puteți vedea mai jos:

Podul Grant este închis complet pentru mașini din 15 octombrie

Săptămâna aceasta a început  cu restricții majore de circulație în zona de nord-vest a Capitalei, după ce Podul Grant s-a închis complet până în martie anul viitor, pe sensul dinspre Crângași către strada Turda.

Linia de tramvai 41, una dintre cele mai aglomerate din București, circulă cu macaz pe o singură linie, în ambele direcții. Șoferii sunt deviați pe Calea Giulești și pe Pasajul Basarab, două artere oricum foarte aglomerate.

Podul Grant, așa cum îl știm acum, a fost finalizat în 1982 şi reabilitat în urmă cu 15 ani. Primăria Capitalei a început reparațiile Podului Grant în 2019, dar lucrările au fost suspendate în 2020, la doar 33% execuție, pentru că municipalitatea a rămas fără bani.

Pe același subiect, îți recomandăm să citești și:

Cookies