Multiplele beneficii ale plăților online ale facturilor de utilități (P)

15 mai 2024
36 afișări
Multiplele beneficii ale plăților online ale facturilor de utilități (P)
Multiplele beneficii ale plăților online ale facturilor de utilități, Sursă Foto - vreaulanova.ro

În viața de zi cu zi depindem de diverși furnizori de servicii care ne oferă acces la energie electrică, gaz, cablu TV, internet, servicii mobile și multe alte lucruri indispensabile în era în care trăim. Facturile generate pentru aceste servicii se numesc facturi de utilități. Suma de plată înscrisă pe aceste facturi poate să fie fixă, sau să reflecte consumul exact din luna precedentă, în funcție de contractul încheiat cu fiecare furnizor de servicii în parte. 

Plata facturilor de utilități se referă la plata facturilor către furnizorii de servicii. Aceste facturi sunt, de obicei, trimise lunar sau bilunar și pot fi plătite online prin aplicații mobile sau în persoană la centrele de plată autorizate. Majoritatea furnizorilor de servicii oferă clienților lor multiple metode de plată. Însă, de departe, cea mai practică metodă este plata online. O plată pentru factura electrică online, de exemplu, ajută beneficiarul serviciului să economisească timp, dar și să gestioneze mai ușor banii de care dispune.

Tipuri de facturi de utilități

Există mai multe tipuri de facturi de utilități în funcție de serviciul furnizat. Printre cele mai comune, se numără următoarele:

Factura de energie electrică

Cea mai importantă utilitate pentru orice consumator casnic, dar și afacere activă în ziua de astăzi, este energia electrică. Energia electrică este necesară pentru orice locuință sau birou, pentru iluminat, dar și pentru răcire, încălzire, refrigerare, buna funcționare a computerelor și a altor aparate electronice și mașini. Energia electrică consumată se măsoară cu ajutorul unui contor, iar cantitatea de energie consumată se regăsește pe facturile din fiecare lună, sau o dată la câteva luni, la regularizare, dacă se optează pentru plata unei cantități estimate anterior de energie electrică.

Factura de gaze naturale

În România,gazele naturale sunt principala sursă de energie folosită pentru încălzire. Gazele naturale sunt relativ convenabile în comparație cu alte surse de energie și oferă utilizatorilor siguranța unui cămin sau a unui birou bine încălzit pe toată perioada iernii. 

Servicii de Internet și Telefon

Utilizatorii casnici și companiile au nevoie de servicii de internet și telefon pentru a-și satisface nevoile, indiferent dacă este vorba de comunicarea cu familia și cei dragi sau afaceri. O conexiune rapidă și sigură la internet este acum mai mult decât un moft, întrucât oferă acces la informație și chiar educație, așa cum ne-au demonstrat prea bine anii precedenți, în timpul pandemiei.

4 Motive ca să plătești facturile de utilități online

Economisirea timpului

Este foarte simplu, rapid și ușor să plătești facturile la utilități online. La NOVA Power and Gas, de exemplu, nu trebuie să fii autentificat în contul tău de client, iar plata se procesează prin EuPlatesc, 100% în siguranță.

Economisirea banilor

Indiferent de cum alegi să plătești o factură, banii pe care îi scoți din buzunar sunt aceiași. De aceea, poate te întrebi cum poți economisi bani plătind facturile online. Ei bine, chiar dacă nu pare, este mai ieftin să plătești online pentru că și drumul până la cel mai apropiat punct de lucru al furnizorului de servicii căruia trebuie să-i plătești, indiferent de cât de aproape sau departe este, costă! Chiar dacă te deplasezi pe jos, fără să folosești mijloacele de transport în comun sau mașina personală, timpul înseamnă bani și cu timpul dedicat altfel plății unei facturi poți să te distrezi cu cei dragi, să înveți ceva nou sau pur și simplu să te relaxezi.

Mai puțină dezordine

Facturile online le înlocuiesc pe cele de hârtie, consumând mai puține resurse. Într-adevăr, ai nevoie de acces la internet pentru a primi și a plăti facturi online, dar hârtia care ar trebui tipărită altfel este mai scumpă și în final ajunge împrăștiată prin casă sau firmă, ori fix la coșul de gunoi. Plus că o hârtie mai puțin înseamnă un copac mai mult și un mediu mai curat.

Îmbunătățirea managementului financiar

Când plătești online este mai simplu să-ți gestionezi finanțele. Nu doar firmele, ci și utilizatorii casnici pot profita din plin de plățile online din punct de vedere al managementului financiar deoarece obțin o imagine mai clară a banilor pe care îi dețin. 

În concluzie, chiar dacă inițial s-ar putea ca plata unei facturi online să nu ți se pară un mare avantaj, în realitate procedând astfel, ai numai de câștigat!

Cookies