Mulți taximetriști cu probleme în București. Polițiștii au dat amenzi de 225.000 de lei în primele trei luni ale anului

04 apr. 2022
704 Afișari
Mulți taximetriști cu probleme în București. Polițiștii au dat amenzi de 225.000 de lei în primele trei luni ale anului
Mulți taximetriști cu probleme în București. Polițiștii au dat amenzi de 225.000 de lei în primele trei luni ale anului | Sursă foto: PMB

Poliția Locală a Municipiului București a dat amenzi în valoare de 225.000 de lei de la începutul anului 2022 până acum, mai multor taximetriști din București.

Amenzi de 225.000 pentru unii taximetriști din București

În primele trei luni ale anului 2022, polițiștii din cadrul DGPLCMB au desfășurat mai multe de 20 de acțiuni de verificare. Acestea au avut scopul de a controla legalitatea activității de tip taxi, din București. În urma verificărilor efectuate de către agenți, în primul trimestru al anului, au fost găsite 160 de cazuri în care legea a fost încălcată.

Valoarea totală la care au ajuns amenzile date este de 225.100 de lei. Mare parte din aceste nereguli au fost depistate de către polițiști la Gara de Nord. Stațiile de taxi cele mai vizate de aceste controale au fost următoarele:

  • Gara de Nord,
  • Centrul Istoric,
  • Stația de taxi din apropierea autogării Obor,
  • Stația de taxi din apropierea autogării Filaret.

Gara de Nord este cel mai problematic punct din București

Unul dintre punctele cele mai problematice din Capitală, în ceea ce privește taximetriștii ce cu respectă legea, este Gara de Nord. Polițiștii din cadrul DGPLCMB au sancționat aici 42 de taximetriști și au dat amenzi într-o valoare totală de 65.000 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea Legii38/2003 privind transportul în regim taxi și HCGMB 178/2008, care reglementează serviciul de taxi în București.

În cadrul ultimei acțiuni de control, ce a avut loc în data de 29 martie 2022, polițiștii au surprins un taximetrist ce modificase perioada de valabilitate a buletinului de verificare metrologică. Acesta a fost predat Poliției Române care s-a ocupat de continuarea cercetărilor.

Iată care sunt cele mai frecvente abateri ale taximetriștilor:

  • Refuzul de a realiza cursa,
  • Suprataxarea clienților,
  • Lipsa autorizației de transport persoane,
  • Neprezentarea atestatelor profesionale sau a altor documente necesare desfășurării activității de taximetrie.

Au existat și situații în care polițiștii au aplicat măsuri complementare. În 16 cazuri, taximetriștilor le-au fost retrase autorizațiile, iar în alte 11 autoritățile competente au fost sesizate, pentru reținerea acestora. De asemenea, au fost reținute și trei certificate profesionale.

Cookies