ARHIVA B365

Multe localuri din Centrul Vechi funcţionează FĂRĂ AUTORIZAŢIE. Ce SOLUŢIE a găsit Firea

Comerciantii din Centrul Vechi nu intra sub incidenta unei singure autoritati, pentru ca Centrul Vechi este considerat zona protejata si astfel se raporteaza atat la PMB, cat si la Primaria sectorului 3. Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentantii HORA atragand atentia asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasa de 14 m2, a fost nevoie de 5 luni pentru a obtine o autorizatie.

Gabriela Firea a sustinut necesitatea crearii unui Comitet de lucru format din reprezentantii Politiilor locale de la PMB si de la Primariile de sector, ai Directiilor juridice ale tuturor acestor institutii, dar si oficiali ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Primarul General a convenit, impreuna cu reprezentantii antreprenorilor din Centrul Vechi, ca acest Comitet de lucru sa ii prezinte la sfarsitul lunii septembrie solutiile juste pentru deblocarea hatisului birocratic al obtinerii unei autorizatii de functionare si de uniformizare a procedurii de autorizare.

Centrul Vechi este una dintre cele mai importante atractii ale Capitalei. A venit momentul sa incetam cu birocratia, pentru a putea incepe, cu adevarat, sa ne ocupam de bunastarea orasului. Prin asta inteleg, in primul rand, ca Bucurestiul sa devina, in fiecare zi, un oras aproape de oameni si de nevoile lor, o Capitala care stie sa-si promoveze obiectivele turistice, si care, printr-o administratie eficienta, poate sa isi sporeasca veniturile tocmai din punerea in valoare a orasului!” a sustinut Gabriela Firea.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button