Mujdeiul, bulzul, ciorba rădăuțeană, micii din București și covrigii, apreciate în topul TasteAtlas. Cele mai puțin lăudate sunt salata de castraveți și papricașul de pește

17 apr. 2023
216 afișări
Mujdeiul, bulzul, ciorba rădăuțeană, micii din București și covrigii, apreciate în topul TasteAtlas. Cele mai puțin lăudate sunt salata de castraveți și papricașul de pește
Mujdeiul, bulzul, ciorba rădăuțeană, micii din București și covrigii, apreciate în topul TasteAtlas. Cele mai puțin lăudate sunt salata de castraveți și papricașul de pește. Sursa foto: Freepik

Preparatele românești sunt apreciate și la nivel internațional și au ajuns să fie prezente în topul TasteAtlas: mujdeiul, bulzul, ciorba rădăuțeană, micii din București, covrigii, sunt printre mâncărurile preferate. Primul loc de la coadă este ocupat de salata de castraveți, urmat de chiftelele și papricașul de pește, iar lista continuă.

Mâncarea românească este în topul TasteAtlas

Peste 10.000 de preparate și băuturi din întreaga lume sunt prezentate pe site-ul TasteAtlas, ce se prezintă ca fiind o „enciclopedie a aromelor”. Iată că în acest top sunt prezente și mai multe mâncăruri românești.

În topul celor mai bune supe tradiționale din lume, pe locul 12, se află ciorba rădăuțeană. În același top, pe locul 56, se află supa de pui cu tăiței, iar locul 55 este ocupat de ciorba de porc cu afumătură. Surprinzător (sau nu, depinde pe cine întrebăm), ciorba de burtă se află pe locul 75. Locul 86 este ocupat de ciorba de văcuță.

Ura românească ocupă locul 32 în topul celor mai bune brânzeturi. Tot aici, pe locul 29, mai apare și Slovenská Bryndza, despre care se spune că vine de la brânza românească.

Mujdeiul ocupă primul loc în clasamentul celor mai bune preparate din România

Mujdei este varianta românească a sosului de usturoi. Acesta este format din căței de usturoi, ulei de floarea-soarelui, piper și apă. Usturoiul este pasat cu alte ingrediente, iar sosul este apoi servit, de obicei, cu pește sau cartofi prăjiți. Mujdei poate avea o textură variabilă, de la lichidă la groasă.

Numele acestui sos este derivat din must de ai, care înseamnă must de usturoi, scrie TasteAtlas, potrivit G4Media.

Topul este completat de: plăcinta aromână, bulz, ciorba rădăuțeană, sarmale, plăcintă, zacuscă, papanași, mici și covrigi.

Salata de icre (locul 25), salata de vinete (locul 18) și fasolea bătută (locul 12) sunt prezente în clasamentul aperitivelor.

Cele mai puțin apreciate mâncăruri românești

Salata de castraveți ocupă primul loc în topul celor mai proaste mâncăruri românești.

Aceasta este urmată de chiftelele de pește, papricașul de pește, salata de varză, jumările, ciorba de praz, mămăliga cu lapte, ciorba de oase, urzicile cu usturoi și mămăligă și ciorba de pește.

Cookies