Muftiul Iusuf Muurat, reacție după protestul cu porci, de pe terenul viitoarei moschei

de:
26 aug. 2015
0 Afișari
Muftiul Iusuf Muurat, reacție după protestul cu porci, de pe terenul viitoarei moschei

Muftiul Iusuf Muurat sustine ca a aflat din presa relatarile despre intentia manifesta a unui cetatean de a protesta fata de proiectul construirii moscheii centrale din Bucuresti.

„Fata de cele petrecute luni 24 august, ca unul care prin vocatie si practica religioasa zilnica sunt in permanenta alaturi de cei care au nevoie de ajutor, ma declar dezolat, caci persoana in cauza a risipit in van carcasele a doi purcelusi pe care i-a ingropat simbolic pe terenul apartinand moscheii noastre, carne ce ar fi fost cu siguranta binevenita pentru cantina unui camin pentru batrani sau de copii.

CITEȘTE ȘIGEST EXTREM împotriva construirii mega-moscheii din Bucureşti:Porci,lăsaţi la păscut pe teren. VIDEO 

Din punct de vedere ritualic, gestul respectiv este egal cu zero, nu poate fi apreciat drept pangarire. Terenul va fi salubrizat, iar cand se va pune temelia constructiei vom face o slujba de sfintire, asa cum se procedeaza in toate religiile monoteiste, fundamentale.

In rest, ca cetatean roman sunt intristat si jignit sa vad in fotografii cum culorile drapelului national au fost pangarite dupa ce o turma de porci a fost pictata cu simbolul tricolor, doar pentru a fi pusa sa pasca pe terenul din Bucuresti aflat in proprietatea Comunitatii Musulmane din Romania. Este mare pacat, si noi suntem romani chiar daca am fost crescuti in alta confesiune religioasa!”, a declarat Muftiul Muurat Iusuf, potrivit ziare.com.

Acesta a reactionat dupa ce in presa a aparut informatia potrivit careia Catalin Berenghi a ales sa isi lase porcii sa pasca pe terenul pe care urmeaza a fi construita moscheea, in semn de protest fata de decizia autoritatilor de a permite ridicarea edificiului.

Cookies